Dežurni liječnik odbio pacijenticu jer je došla prerano!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ordinacija_lijecnic
Zvonko KUCELIN
Liječnik koji nije pregledao pacijenticu pravda se da je prije toga ima tešku noć te da je tri puta hitnim brodom vodio pacijente u Zadar

Jedan od niza  savjeta koje nudi hrvatsko  zdravstvo, pa i Hrvatska udruga za promicanje prava pacijenata govori da je poželjno  da pacijent bira svoga liječnika  u primarnoj zdravstvenoj  zaštiti i to prema povjerenju.  No Lenka Štrmelj Pece iz  Ugljana sigurno nikada ne bi  izabrala liječnika koji je bio  dežuran prošloga tjedna, s  petka na subotu u ambulanti u  Preku, onoj koja bi kao dežurna trebala danonoćno biti na  usluzi pacijentima s otoka  Ugljana i Pašmana.

Ovo je priča koju nam je  ispričala 70-godišnja pacijentica koja stanuje u Sušici, zaseoku mjesta Ugljan, i koja je  cijele noći s petka na subotu  imala napadaje kašlja, kako  napominje, bez prekida, te i  bolove u rebrima, tolike da je  pila brufen kako bi dočekala  jutro. I odmah su je ujutro već  u šest sati dovezli u ambulantu  u Preku, ali pomoć nije dobila.

- Vrata ambulante su bila  zaključana, kucala sam, nitko  nije odgovarao, onda sam zvala mobitelom i nakon toga se  na vratima pojavio dežurni liječnik.

- Što hoćete? Što je vama?  Sram vas može biti! Obasuo  me takvim uvredama koje nisu  prestale ni kada sam mu rekla  da strašno kašljem i da me  jako bole prsa i ispod rebara,  da sam patila cijelu noć. Rekao mi je da me sram može  biti, što ga budim tako rano.  Čula sam ga kako je i sestri  rekao da sam ga došla probuduti samo zbog kašlja. Poslije me pitao imam li temperaturu, rekla sam da imam,  a on me pita znam li ja koji je  jučer bio dan. Kad sam odgovorila da znam, da je bio  Veliki petak, vikao je kakva  sam ja to katolkinja kad sam  ga došla probuditi te mi zatvorio vrata. Otišla sam  plačući, ispričala je Lenka  Šrtmelj, dodavši da joj je  dežurna sestra tihim glasom,  valjda da ne čuje liječnik, kazala da se vrati kasnije, u sedam sati.

No naša sugovornica se nije  vratila tada, jer nije željela više  sresti toga liječnika, već je radije čekala novu smjenu koja  dolazi u osam sati.

Drugi liječnik se, ističe Lenka, čudio kada mu je ispričala  što je doživjela u ovoj ambulanti dva sata ranije, te je  kazao da su oni plaćeni za  noćna dežurstva i da su dužni  primiti pacijente i pružiti im  pomoć.

Ipak, noćni liječnik, za kojega su joj kazali da se zove  Leo Jurin (što je saznala telefonom, jer je nakon incidenta htjela znati tko je liječnik  koji je te noći bio dežuran!),  kazala je Lenka Štrmelj, više je  volio spavati mirnim snom nego raditi ono zbog čega je  tamo i za što je plaćen.

Žena ističe, kao da se opravdava, da je u ambulantu rano  otišla jer nije više imala snage,  a i zato što je računala da će je  poslati u Zadar na daljnje pretrage, a to treba obaviti što  ranije. Rekla je da se sprema i  na žalbu Domu zdravlja u Zadar, bez obzira što putuje u  SAD. Ona je inače i američka  državljanka, gdje je živjela od  1959. godine do prije nekoliko  godina, i kaže da bi bilo nezamislivo da tamo liječnik odbije pacijenta, pogotovo ne na  takav način. Jer liječnik i postoji zbog pacijenata.

 

Dr. Jurin: Dva mjeseca kašlje, a došla je na pregled u neprimjereno vrijeme

Potražili smo i okrivljenoga liječnika dr. Lea Jurina, zaposlenog u  ambulanti u Neviđanima, koji je jedan od ugljansko-pašmanskih liječnika  i pripadaju ga stoga noćna dežurstva u ambulanti Preko. On priznaje da  je bila jedna žena i da ga je probudila te je nije primio.

- Došla je 15 minuta prije šest sati, jedva me probudila i to telefonom,  a legao sam tek u 4 sata. Dotad sam imao tešku noć, među ostalim, tri  puta sam hitnim brodom vodio pacijente u Zadar! A najviše me naljutilo  što mi je rekla da kašlje već dva mjeseca i, zamislite, našla je vrijeme da  dođe na pregled prije šest ujutro! Istina je da sam je pitao vjeruje li u Boga  kad me tako rano za takvu stvar došla probuditi. Inače, znate već sam bio  u novinama, zato što su o meni izmišljali i ne bih želio da opet dođem.  Tim više što sam dugogodišnji liječnik koji uvijek prima pacijente i brine  o njima. Na primjer, primim ih i kad nemaju iskaznicu, jer ja nisam  birokrat, nego liječnik i pacijent mi je na prvome mjestu!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika croatia
moja gospojo nadam se da ste shvatili sada da Pasman nije nikakav dio USA i da kada probudis doktora (ovozemaljskog boga u Pasmanu ili bilo kojoj zabiti nase voljene zemlje) moras voditi racuna jesili stvarno bolesna ili ti se to samo cini .Ako umres bilo je za ozbiljno Sada vidis da nije bilo ozbiljno (prezivila si) A ovom lijecniku koji se prodaje za dr treba pod hitno dati otkaz i da isplati odstetu gospodi za pretrpljeni strah kao sta bi bilo normalno u USA a da ne govorimo da bi taj lijecnik koji sam sebe zove dr (doktor)dobio prvo prijavu za lazno predstavljanje a zatim jos tezu kao lijecnik za odbijanje davanja pomoci bolesnoj osobi ukratko trenutno gubi dozvolu za rad u USA kao lijecnik a za lazno prikazivanje da je DR jos par godina u zatvor pa onda bi mozda shvatio da ljudi ne kucaju iza ponoci samo davide njega (samoumisljenu velicinu DOKTORA ??????) nego da im treba samo lijecnik koji ce im pomoci da savladaju zdravstveni problem Inace Doticnom gospodinu treba oduzeti dozvolu za rad kao lijecnik u nasoj domovini