Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Marihuanom i maslinovim uljem liječio hemeroide?!

28.04.2011. 22:00
Marihuanom i maslinovim  uljem liječio hemeroide?!


Lišće sam mrvio u prah i miješao s maslinovim uljem te sam tu smjesu koristio za liječenje hemeroida od kojih patim već punih 30 godina. Zato se ne osjećam krivim – rekao je jučer na Županijskom sudu 55-godišnji Neno R.


Marihuana koju je policija pronašla u obiteljskoj kući moje majke u Sukošanu bila je namijenjena isključivo za moju osobnu uporabu. Lišće sam mrvio u prah i miješao s maslinovim uljem te sam tu smjesu koristio za liječenje hemeroida od kojih patim već punih 30 godina. Zato se ne osjećam krivim na navode optužbe koja tvrdi da sam marihuanu prodavao – rekao je jučer na Županijskom sudu 55-godišnji Zagrepčanin, Neno R. Sudskom vijeću kojim predsjeda sudac Marijan Bitanga.
 Ispričao je kako je stabljiku visoku 60 centimetara koju mu je policija zaplijenila, posadio sam jer mu je, s obzirom na to da ima mjesečna primanja od tri i pol tisuće kuna, preskupo kupovati na ulici. Rekao je kako je zbog zdravstvenih razloga imao i lišće marihuane koje je policija u pretresu kuće pronašla u nekoliko staklenki ukupne količine oko 250 grama. Tu marihuanu, kazao je 55-godišnjak, on nije pušio već koristio u zdravstvene svrhe, odnosno za izradu smjese kojom je liječio hemeroide.
 Zagrepčanin, rođen na Visu, još je ispričao kako je prošle godine tijekom ljeta došao roditeljima u Sukošan gdje imaju obiteljsku kuću jer mu je otac bio teško bolestan, a nedugo potom je i preminuo. Skrbio se, kaže, o njemu do smrti, a kasnije i o 80-godišnjoj, psihički bolesnoj majci te 85-godišnjoj teti. Osim toga, skrbi i o dvoje punoljetne djece jer su oboje studenti pa ne zarađuju za život. Naglasio je i da bio kod liječnika zbog zdravstvenih problema koje ima, no da mu medikamenti koje mu je prepisao nisu pomogli.
U prilog njegovoj obrani da je marihuanu koristio isključivo zbog zdravstvenih problema, odnosno za liječenje, njegov je odvjetnik Gordan Nižić Sudskom vijeću predao časopis “Svjetlost” iz travnja ove godine u kojem je objavljen razgovor s Rickom Simpsonom, autorom filma “Bijeg od lijeka” naslova “Konoplja, od lijeka protiv raka do održive ekonomije, te još dva članka – “Konoplja-nizozemska priča: Cannabis-legalni lijek” i “Istraživanja i iskustva s konopljom u Hrvatskoj”.
Nakon kratkog vijećanja raspravni sudac je potom odgodio glavnu raspravu te je za sljedeće ročište naložio optuženom da pribavi svu liječničku dokumentaciju vezanu uz povijest bolesti, probleme i terapije koje je koristio.
Suđenje se nastavlja krajem svibnja.