Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Tobogan i ljuljačke razveselili žmanske mališane

28.04.2011. 22:00
Tobogan i ljuljačke razveselili žmanske mališane


Identično igralište istodobno je (krajem siječnja) uređeno i u Salima, a kako nas je informirao načelnik Općine Sali Zoran Morović, za opremu na oba igrališta Općina je potrošila 80.000 kuna


Mali Žmanci,  njihovi rođaci i prijatelji koji u  Žman dolaze vikendima ili  praznicima, konačno imaju lijepo uređeno mjesto za igru!
Uređenje malog dječjeg  igrališta s toboganom, klackalicom i ljuljačkama financirala je Općina Sali. Identično igralište istodobno je  (krajem siječnja) uređeno i u  Salima, a kako nas je informirao načelnik Općine Sali  Zoran Morović za opremu na  oba igrališta Općina je potrošila 80.000 kuna.
Mještani Žmana su  uređenje igrališta planirali već  nekoliko godina te su poduzimali razne aktivnosti ne bi li  skupili novce za to.
Tako zadnjih godina na rivi  postoji ograđen prostor za  skupljanje boca. Time ne samo da se u mjestu promiče  svijest o važnosti očuvanja  ekološki čistog okoliša, već se  prodajom boca skupljaju novci za uređenje mjesta.
Također, mještanima i gostima dano je na znanje da,  ako žele dati dobrovoljni prilog za uređenje mjesta, to mogu učiniti u mjesnom dućanu.
No ipak od boca se godišnje  skupi tek između 2 i 3 tisuće  kuna pa je skupljanje novca za  dječje igralište iz tog izvora  išlo puževim koracima.
Srećom, Žmancima je ususret izišla Općina Sali, a dobrovoljni prilozi i novci od  prodaje boca, kao i proteklih  godina, ulagat će se u  uređenje mjesta.
Dosad su na taj način izgrađeni kameni cvjetni  otočići, fontana, uzidani zidići, a dio novca se svake  godine ulože i za uređenje  plaže.