Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadar postaje nacionalno središte za rad s najmlađima

28.04.2011. 22:00
Zadar postaje nacionalno  središte za rad s najmlađima


Uvjeti na bazenu i lokacija Zadra u odnosu na vaterpolska središta u Hrvatskoj su odlični – kaže Mišo Asić


Drugu godinu za redom bazen na Višnjiku ugostio je  Uskrsni kamp Hrvatskog vaterpolskog saveza za igrače u uzrastu  nada. U svrhu praćenja razvoja  mladih vaterpolista koji će u dogledno vrijeme biti uključeni u  različite reprezentativne selekcije,  zadarsko je zatvoreno plivalište  okupilo 22 predstavnika iz osam  domaćih klubova. Zajedno s njima,  od 26. do 30. travnja različita  motorička i tehničko-taktička testiranja proći će i 15 uzdanica VK  Zadar 1952, uz HVS suorganizatora  manifestacije. Trenerski tim sastavljen od Ive Radetića, stratega  Zadra, Lovora Lozice i Vlahe Lise,  stručnjaka KPK-a i Cavtata, ponovno je predvodio Mišo Asić,  doajen hrvatskog trofejnog sporta  koji je već devetu godinu na čelu  HVS-ovog projekta.
– Uvjeti na bazenu i lokacija  Zadra u odnosu na vaterpolska  središta u Hrvatskoj su odlični. Iz  tog razloga došli smo na ideju da  Zadar postane središte koji bi svake  godine bilo domaćin minimalno dva  kampa za nade. Ovo je drugi uskrsni, a treći ukupno kamp organiziran u Zadru. Svaki put naša  su iskustva bila više nego pozitivna.  Stoga, iako još nije službeno potvrđeno, mogu kazati kako će Zadar  gotovo sigurno postati središte u  kojem će se pratiti i selekcionirati  najmlađa kategorija hrvatskog vaterpola – objašanjava Asić.
Nekada proslavljenog igrača, a  danas trenera s 50 godina iskustva,  upitali smo je li ga iznenadio  strelovit napredak zadarskog vaterpola, posebice onog u uzrastu  nada. Izabranici Ive Radetića su,  podsjetimo, prije dva tjedna u  Dubrovniku izborili plasman u finale najjačeg međunarodnog turnira za igrače 1999. godišta i  mlađe.
– Nije me iznenadio uspjeh Zadra. Radi se o odličnom timu ljudi  na čelu s Goranom Jovančevićem, a  Ivo Radetić je rezultatom ostvarenim u Dubrovniku pokazao da je  sjajan trener koji kvalitetno radi s  nadama. Zadar ima sjajan potencijal, pa se nadam da ga će odgovorni ljudi u Gradu i prepoznati.  Vaterpolski klub Zadar na dobrom  je putu da postane prvoligaš koji  neće trajati jednu sezonu, već na  duge staze – smatra Asić.
Ivo Radetić je u ime kluba domaćina iskazao zadovoljstvo činjenicom da se HVS već treći put  odlučio održati Kamp u Zadru.
– Samo domaćinstvo za nas mnogo znači, da ne govorim o vrijednom iskustvu prikupljenom uz  trenera kao što je Mišo Asić. Kamp  se treći put održava u Zadru,  polako prelazi u tradiciju, a to je  pokazatelj da Savez na nas gleda  kao ozbiljan klub. Nadam se da će  Zadar uistinu postati centar za  nade. Na taj bi način naš napredak  bio još brži – kazao je Radetić.
 


Nade Zadra 1952




U radu kampa sudjeluju sljedeći igrači Zadra 1952: Niko Jurlina, Luka Brkić, Toni Grozdanić, Vito Kanjer, Mate Čačić, Marin Jovančević, Timijen Vučković, Nino Vrkić, Vice Donat Magaš, Stipe Zorić, Lovre Zelić, Roko Jurišić, Domagoj Knežević, Ivan Vrbnjak, Luka Žunić. Trener: Ivo Radetić.