Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Učenici prikupljali novac za djecu u Africi

Autor: Z L

28.04.2013. 22:00
Učenici prikupljali novac za djecu u Africi


Srednja škola Gračac ovih je dana proslavila svoj dan. Tada učenici i nastavnici vrijeme provode u opuštenom druženju izvan školskih klupa. Zanimljivih aktivnosti nije manjkalo ni ove godine, svatko je mogao pronaći nešto za sebe. Oslikavanje stakla za kreativce, glazbeni kviz za ljubitelje glazbenih teen-hitova, a za one u dobroj formi sportska natjecanja. U srazu odbojkašica između Srednje škole Gračac i Osnovne škole Nikola Tesla, pobjedu je odnijela škola domaćin. U nogometnom okršaju između nastavnika i učenika, titulom prvaka u »najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu« okrunili su se (ne)očekivano-nastavnici.
Kako bi se još jednom opravdao status ekoškole, učenici i učenice trećih razreda sudjelovali su u akciji čišćenja okoliša. I napokon roštilj u školskom dvorištu.
Ipak, središnji dio programa bio je humanitarnog karaktera. Ove godine uključili su se u UNICEF-ov projekt Škole za Afriku i na Dan škole prikupljali sredstva potrebna za obrazovanje djece u dalekoj Africi. Prodajom kolača napravljenih kod kuće učenici su skupili devetsto kuna i unatoč krizi i teškoj ekonomskoj situaciji, pokazali empatiju i solidarnost. Uzmemo li u obzir da je 700 kuna dovoljno kako bi se za osamdesetero djece omogućila »Škola u kutiji« (školski pribor i oprema), ovom je akcijom potpomognuto stotinjak afričkih školaraca.
U proslavu se odlično uklopila i tradicionalna nagrada Općine najboljem učeniku generacije Danijelu Andriću, učeniku četvrtoga razreda šumarskog smjera.