Gračački osnovci pravi su humanitarci!

Slika korisnika admin
Autor: 

OŠ Nikola Tesla iz Gračaca prošli tjedan, točnije 23. travnja svečano je obilježila Dan sv. Jurja, kad se ujedno obilježava i Dan škole.

Ujutro je organiziran kros u kojem su sudjelovali svi učenici gračačke osnovne škole. Najbrži su nagrađeni medaljama, a svi ostal dobili su pohvalnice.

- Poslije toga su u dvorani su organizirana razna natjecanja (potezanje konopa, skakanje u vrećama i sl.).

Najljepše od svega je bila prodaja raznih predmeta u hodniku škole koje su izradili sami učenici sa svojim učiteljima. Nekoliko učitelja se izuzetno angažiralo te su i izvan svog radnog vremena izrađivali razne predmete s djecom. A sve je to bilo u sklopu projekta Škole za Afriku u koji je i naša škola uključena, javili su nam iz OŠ Nikola Tesla.

Svi su kupovali i prikupljen je lijepi iznos novca. Ovdje ljudi dosta teško žive, no nikad im nije teško dati nešto u humanitarne svrhe.

Turnir u nogometu organiziran je između učenika od 5. do 8. razreda. Turnir su organizirali sami učenici i to tako što je svaki sudionik dao neki simboličan iznos (10 kn.). Pobjednik je dobio cijeli iznos i dobrovoljno ga se odrekao u korist djece u Africi.

- Bilo je stvarno odlično. Atmosfera u školi je bila izuzetno pozitivna, a primijetili smo da djeca dobivaju i bolje ocjene u školi kad se tako nešto dobro događa, kazali su nam učitelji iz Gračaca najavljujući još puno lijepih događanja u školi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno