Hrgović: Taktičkom zrelošću do slavlja

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Nakon nes(p)retnog poraza od Dinama na Stanovima, nema puno vremena za žaljenje. Jer, već danas će izabranici Igora Štimca ponovno na travnjak i to na onaj u Kranjčevićevoj. U 31. kolu momčad sa Stanova gostuje kod Zagreba. Koliko je ovaj dvoboj važan za Zadrane uopće ne treba posebno naglašavati. Uostalom, takvi će biti svi do kraja ove sezone. A ostalo ih je još samo šest. Bez obzira na dva uzastopna poraza (Osijek i Dinamo) raspoloženje i atmosfera na Stanovima su na zavidnom nivou. Razlog tome je svakako i u činjenici da Zadar u te dvije utakmice nije razočarao. Dapače, bili su sasvim blizu osvajanju bodova, po jednog u svakoj utakmici. Svjesni su na Stanovima da nema koristi od osvrtanja na prošlost i svu snagu i ambiciju usmjerili su odmah po završetku dvoboja s Dinamom prema Kranjčevićevoj. Mirko Hrgović je nakon više od četiri mjeseca stanke zbog ozljede, zaigrao protiv "modrih".

- Šteta što nismo osvojili bod protiv Dinama. Ali, isto tako želim naglasiti da nam ni na kraj pameti nije žaliti za tom utakmicom jer od gledanja u prošlost nema nikakve koristi - kazivao je jučer Hrgović.

- Protiv Dinama odigrali smo zrelu utakmicu i bili ravnopravan suparnik. Taktički smo odradili odličan posao, stajali smo blizu njihovih igrača i praktički im nismo dali misliti. Tome u prilog ide i činjenica da nam u prvom poluvremenu nisu zapucali prema golu. Ali, takav je nogomet. Koliko god smo se radovali zgoditku u Parku mladeži, toliko nas je pogodio onaj u Osijeku i sada ovaj na Stanovima.

U Kranččevićevoj u Zagrebu već ih danas u 31. kolu očekuje gostovanje kod Zagreba.

- Pred nama je šest utakmica, sve jedna važnija od druge. Naravno, ona prva koja slijedi je automatski najvažnija. Stigla je završnica prvenstva i svaki osvojeni bod mogao bi biti od presudne važnosti. Slažem se da nam je utakmica u Kranjčevićevoj od iznimne važnosti i zato ćemo dati sve od sebe ne bi li ostvarili pozitivan rezultat. Treba odigrati taktički zrelo kao i većim dijelom utakmice protiv Dinama i vjerujem da bi nam na kraju to moglo donijeti slavlje

Mirko nije siguran bi li Zadrane zadovoljio bod u Kranjčevićevoj.

- Mi idemo na pobjedu pa što bude. Iskreno ne znam bi li nas bod zadovoljio i bi li to na kraju bilo dovoljno za ostanak u prvoligaškom društvu. Mi minimalno iz ove dvije utakmice sa Zagrebom i Hajdukom moramo osvojiti četiri boda. A kako ćemo to rasporediti ne znam. Najbolje bi naravno bilo slaviti u obje utakmice - kazao je na kraju razgovora optimistični Hrgović.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno