Perčinić: Isplata radnika primarni je cilj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

U podružnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u Zadru održan je sastanak predstavnika radnika i novog direktora SAS Vektora, Branka Perčinića.

Na dogovoru s Perčinićem bili su glavni sindikalni povjerenik SAS Vektora Šime Jurjević, pravni zastupnik SSSH-a u Zadru Vedran Uranija te  članovi povjereništva Sindikata SAS-a Slavko Franjković i Bogdan Popović. Predstavnik nove uprave izvijestio nas je o postignutom dogovoru,  izrazivši zadovoljstvo prvim održanim sastankom u Zadru.

- Inicirao sam ovaj sastanak kako bi radnici i predstavnici sindikata iz  prve ruke dobili informacije o postupku koji je krenuo nakon predstečajne nagodbe u Zagrebu. Sada kada je ona riješena, upravo sa svom dokumentacijom idem na Trgovački sud u Zadru kako bismo verificirali nagodbu sa Trgovačkog suda u Zagrebu. Time je vjerovnicima omogućeno  da ostvare svoja prava, pa se nadam da ni oni ni mi nećemo puno čekati  rješenje zadarskog suda - kaže Perčinić.

Nakon toga slijedi onaj najvažniji dio posla, a to je priprema proizvodnje koju, osim Uprave, najviše iščekuju radnici.

- Nakon što Trgovački sud u Zadru pravno verificira nagodbu, odmah   krećemo u dogovaranje poslova. Već idući tjedan idem na sajam u Portorož gdje ću tražiti nove kupce, dok smo neke već osigurali. Najvažniji  nam je zadatak vratiti ljude na posao i isplatiti ih, to je primarni cilj. Naravno da ćemo na posao vratiti iste ljude koji su upoznati s brodicama, a  ne zapošljavati nove, no idemo korak po korak. Objasnio sam im da tempo njihovog povratka na posao ovisi o obimu posla, jer dobijemo li u  početku narudžbu za jedan brod, podrazumijeva se da ne može svih 30  radnika raditi na njemu. Ali, brod po brod i posao će krenuti. Moj je zadatak osigurati narudžbe i ponovno osmisliti proizvodnju. Idemo polako, ali idemo i nadam se uspjehu - kaže novi direktor koji ne sumnja u  svijetlu budućnost ove zadarske tvrtke specijalizirane za male brodice.

Sastankom je zadovoljan i pravni zastupnik radnika SAS Vektora, Vedran Uranija koji kaže kako je bio konstruktivan, a na njemu su prihvaćeni najvažniji zaključci koji se odnose na sudbinu radnika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno