Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U nekoliko dana nastupa tisuću pasa (FOTOGALERIJA)

28.04.2017. 22:00
U nekoliko dana nastupa tisuću pasa (FOTOGALERIJA)


U Zatonu je jučer otvorena 17. tradicionalna međunarodna izložba pasa CACIB ZADAR DOG SHOW 2017. Iako su jugo i kiša donekle omeli uvodni svečani dio, vlasnici pasa i suci s velikom su energijom krenuli u pokazivanje i ocjenjivanje pasa, kojih će ove godine nastupiti skoro tisuću, a bit će 150 različitih pasmina.
– Prvi put smo u Zatonu jer kamp u Boriku mora ići u rekontrukciju, moram reći da smo i mi i vlasnici pasa jako zadovoljni jer u Turističkom naselju imamo sve što nam je potrebno, profesionalno osoblje, infrastrukturu, čak i dog friendly plažu, pa očekujemo da će i ova manifestacija, kao i 16 dosadašnjih, proći u najboljem redu, ističe Branko Šare, predsjednik Hrvatskog kinološkog društva.
Kao i svake godine izložba će i ovaj put privući brojne izlagače iz više zemalja svijeta, 140 pasa stiže iz Italije, 110 iz Francuske, ima ih iz Češke, Mađarske, Slovenije, Amerike, Tajlanda… čak i Japana. Od domaćih izlagača najviše je kao i do sada izlagača iz Zagreba, Splita, Zadra…
Svakog dana do ponedjeljka u četrnaest izlagačkih krugova nastupat će psi različitih pasmina, a kako to izgleda iz prve ruke posjetitelji mogu vidjeti od 15 sati, uz besplatan ulaz. Isti program bit će na rasporedu i u naredna tri dana s tim što će se posljednjeg dana u ponedjeljak s početkom u 17 sati proglasiti najljepši pas izložbe.