Košarkaši Budinića dvostruki državni prvaci i odlični učenici

Slika korisnika valentinam
Veliki uspjeh košarkaša
Biti državni prvak, a pogotovo kada je to u sportu broj jedan u Zadru, velika je vrijednost i za ovu školu i za naš sportski grad. Iznimno smo ponosni na učenike i našeg profesora i trenera Borisa Banića, a pogotovo zato jer je ovo drugi naslov državnih prvaka, istaknuo je ravnatelj Čular
Marin GOSPIĆ
Zlatna ekipa Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra

Ovaj tjedan grad Poreč je bio domaćin završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava osnovnih škola. Među šest najboljih košarkaških ekipa u državi, u konkurenciji dječaka, ekipa Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra osvojila je 1. mjesto!

Kako bi se ovi mladi i talentirani sportaši, i povrh svega, odlični učenici, svojim najnovijim uspjehom predstavili svojim kolegama učenicima i profesorima škole, u OŠ Šime Budinića održano je svečano predstavljanje novopečenih državnih prvaka.

Savršeno sportsko ponašanje

Ravnatelj OŠ Šime Budinić Ivan Čular rekao je kako su na ovaj način htjeli mladim sportašima dati važnost i pozornost koju zaslužuju te podići postignuti uspjeh na jednu višu razinu kako ne bi prošao nezapaženo.

- Biti državni prvak, a pogotovo kada je to u sportu broj jedan u Zadru, velika je vrijednost i za ovu školu i za naš sportski grad. Iznimno smo ponosni na učenike i našeg profesora i trenera Borisa Banića, a pogotovo zato jer je ovo drugi naslov državnih prvaka u istoj generaciji učenika, kazao je Čular, dodavši kako su prije dvije godine u kategoriji 5. i 6. razreda također bili državni prvaci.

Jedan od najboljih igrača prvenstva bio je Duje Brala, kapetan ekipe, koji je pokazao iznimnu nadarenost, no, odličan dojam ekipa je ostavila i svojim savršeno sportskim ponašanjem, što nam je potvrdio i sam trener Banić.

- Prvi put sam doživio da su mi ljudi prilazili i hvalili njihovo ponašanje, od organizatora do profesora, kazavši kako još nisu imali priliku upoznati ovako profesionalnu, uspješnu i pristojnu ekipu. No, to naravno nije došlo preko noći, niti uspjeh niti ponašanje. Većina ovih momaka je u istoj ekipi od 5. razreda. Puno je tu mjeseci i godina truda, rada i odricanja.

Potvrdili kvalitetu i dominaciju

Prvog dana turnira odigrani su međusobni ogledi po skupinama.

Pobjedama protiv Petrinje (35:26) i protiv Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Vinkovaca (46:34) košarkaši "Šime Budinića" ostvarili su nastup u polufinalu kao prvoplasirana ekipa iz skupine „B“. U polufinalu nas je čekala ekipa iz Kastva. Nakon nešto slabijeg otvaranja utakmice dečki su se „probudili“ i dominantno svladali Kastav rezultatom 45:18.

Za razliku od polufinala, finalnu utakmicu protiv učenika Osnovne škole Pavleka Miškine iz Zagreba, Zadrani su sjajno otvorili predvođeni kapetanom Dujom Bralom. Zagrepčani su pokazali da nisu bez razloga u finalu Državnog prvenstva, te su čvrstom obranom i strpljivom igrom u napadu na poluvremenu izjednačili rezultat. U drugom poluvremenu smo zonskom obranom uspjeli zaustaviti učenike Zagreba i ponovno stvorili značajniju rezultatsku prednost nakon čega smo utakmicu mirno priveli kraju i rezultatom 52:33 osvojili Državno prvenstvo.

Učenici Šime Budinića su na terenu bili izvanredni. Uspjeli su realizirati dogovorene taktičke zamisli i zadržati mirnoću u ključnim trenucima, kazao je trener Banić.

- Moram naglasiti da je ovim učenicima ovo drugo osvojeno zlato na razini države s čim su potvrdili svoju kvalitetu i dominaciju. Košarka je sport koji igra puno djece i konkurencija je velika, stoga smatram da je dvostruka titula državnih prvaka sjajan rezultat vrijedan svakog poštovanja, zaključio je Banić.

Igrači i plasman

U košarkaškoje ekipi OŠ Šime Budinića su: Duje Brala, Lovre Rančev, Antonio Sikirić, Bruno Šantić, Lovre Fabulić, Karlo Kovačević, Jurica Zagoršak, Gabriel Karamarko, Vito Morožin, Lovre Buljan, Julijan Dumić i Blaž Klapan. Voditelj ekipe je Boris Banić.

Konačni poredak je:

1. Knez Branimir OŠ Šime Budinića – Zadar

2. Pavleki OŠ Pavleka Miškine - Zagreb

3. I. Osnovna škola Petrinja I. Osnovna škola Petrinja - Petrinja

4. Zvirić OŠ “Milan Brozović” - Kastav

5. Ivana Mažuranića OŠ Ivana Mažuranića - Vinkovci

5. Peta V. Osnovna škola Varaždin

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno