Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadarska glazbena obitelj po prvi put zajedno na pozornici!

29.04.2019. 11:25
Zadarska glazbena obitelj po prvi put zajedno na pozornici!


U sklopu pretplatničkog ciklusa "U zadarskom glazbenom salonu"  u četvrtak, 2. svibnja u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači s početkom u 20 sati koncert će po prvi put održati obitelj Šoša. Na klaviru će nastupiti Jurica Šoša, Antonija Šoša, Mario Šoša i Emanuela Šoša, na oboi Silvana Milišić Šoša, a na violinama: Ivana Šoša Tošić, Ankica Šoša Graziani, Marco Graziani
 – U povijesti glazbe bilo je mnogo obitelji koje su u svojem profesionalnom poslu bile orijentirane isključivo na glazbu. No u Zadru, gradu koji ima glazbenu školu 70 godina i u kojem je s obzirom na broj stanovnika takvo što malo vjerojatno, cijela se jedna obitelj bavi isključivo glazbom! Jurica, Mario, Ivana, Ankica i Antonija glazbu su odabrali za svoj životni poziv, a neki od njih odabrali su glazbenice i glazbenike za svoje životne suputnike. Najmlađa sestra Emanuela pohađa osnovnu Glazbenu školu Blagoje Bersa Zadar i pred njom još stoji odluka. Prvi put u svojim glazbeničkim karijerama svi članovi obitelji Šoša naći će se na istoj pozornici i u Koncertnoj dvorani braće Bersa, kao u kakvom starinskom glazbenom salonu, izvesti djela klasičnog glazbenog repertoara, posvećena instrumentima kojima se cijeloga života bave: klaviru, oboi i violini, najavili su organizatori.
Cijene ulaznica su 40 i 30 kuna. Ulaznice će se prodavati online: https://www.ulaznice.hr/web/event/38/6392, a od 30.4. na Info pultu Kneževe palače, u vremenu  11 – 13 h, 18 – 20 h, kao i ispred koncertnog prostora sat vremena prije početka koncerta.