Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Božinović: “Od 11. svibnja razmotrit će se ukidanje e-propusnica”

29.04.2020. 13:50


Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će Stožer oko 11. svibnja, kad počinje posljednja etapa prve faze popuštanja epidemioloških mjera, razmotriti ukidanje sustava e-propusnica za kretanje državom.
''Što se tiče grada Zagreba i Zagrebačke županije, oni funkcioniraju kao jedinstvena cjelina. Ako bismo krenuli tim putem, do 11. svibnja bismo ukinuli sve propusnice. To nije cilj, nego da se ne otvori i pojača mobilnost više od onoga što je procijenjeno kad se raspravljalo o mjerama popuštanja", rekao je Božinović.
Poručio je kako je cilj što je moguće veća normalizacija što će ovisiti o epidemiološkoj slici. Pritom je nužno proći prvu fazu popuštanja mjera tako da se iz te prve faze krene prema što većem popuštanju.
''Dokle god držimo ovu epidemiološku situaciju, idemo dalje u popuštanja. Svi imamo isti cilj, ali ne smije ga ništa kompromitirati'', dodao je.  
Upitan zašto je u nekim trgovinama na tržnicama dozvoljen rad dok drugima nije, Božinović je odgovorio kako nema razloga da trgovine ne rade ako poštuju epidemiološke preporuke.