Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ilirijin kamp Park Soline među pet nagrađenih hrvatskih kampova

29.04.2021. 10:25


Ilirija d.d s ponosom objavljuje kako je njen kamp Park Soline od strane uglednog njemačkog magazina – turističkog vodiča za mobilne kućice i kampere Wohnmobil Tourguide nagrađen kao jedan od pet najboljih kampova u Hrvatskoj. Posebno nas raduje što se vijest o ovom značajnom priznanju vremenski poklapa s rekategorizacijom kojom je nakon očevida povjerenstva Ministarstva turizma i sporta potvrđeno da kamp u potpunosti ispunjava uvjete Pravilnikom za vrstu kamp kategorije četiri zvjezdice, čime su gotovo svi objekti Ilirije kategorizirani visokom kategorijom kvalitete smještaja, priopćili su iz Ilirije.


Na cijelom njemačkom govornom području
»Priznanje našem kampu od strane Wohnmobil Tourguida ima za nas posebno značenje jer je na uvodnim stranicama priznatog bedeckera »Najljepše rute kroz Hrvatsku«, vrlo cijenjem u krugovima istaknutih kampista, ne tek u Njemačkoj već na cijelom njemačkom govornom području odnosno i Austriji, Švicarskoj, ali i dijelovima Italije, Belgije i Nizozemske, tiskanom u 50.000 primjeraka, u potpunosti posvećen Hrvatskoj sa vrlo detaljnim informacijama o izabranim hrvatskim kampovima nastalim po njihovom obilasku.
Uz rekategorizaciju našeg kampa Park Soline na četiri zvjezdice, Ilirija već u pripremi ima projekte podizanja kampa na najvišu razinu kategorije, kamp s pet zvjezdica. To podrazumjeva i najvišu razinu kvalitete i standarda usluge i sadržaja odnosno dodatna ulaganja u smještajne jedinice, infrastrukturu, hortikulturnu uređenost i dodatnih sportsko-rekreacijskih sadržaja, ugostiteljske ponude itd.. Istovremeno Ilirija ulaže u daljnje unaprijeđenje dostignute visoke razine brige o okolišu, hortikulturnom uređenju i oblikovanju prostora, implementaciji načela održivog razvoja i društveno odgovornog poslovanja o čemu svjedoče implementirani međunarodnio standardi s područja zaštite okoliša poput Zelenog ključa, Eko kampinga, ISO sutava upravljanja kvalitetom i okolišem odnosno ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015,« navodi se u priopćenju i nastavlja:


Jedinstven u Hrvatskoj
»Ono što čini kamp Park Soline prepoznatljivim i posebnim, zasigurno je njegovoj položaj u neposrednoj blizini stare gradske jezgre tj. centra grada, njegova viska razina hortikulturne uređnosti do razine parka što mu omogućuje vlastiti izvor vode na dubini od 60 metara sa važećom Vodopravnom dozvolom što ga čini jedinstvenim kampom u Hrvatskoj. Kamp »Park Soline« jedinstven je i zbog prolaska gravitacijskog kolektora odvodnje otpadnih voda kojim se otpadne vode šireg područja Biogradske rivijere, transportiraju na središnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Sve građevine unutar kampa priključuju su gravitacijskom ili tlačnom mrežom na gradski kolektor čime je u kampu rješeno pitanje skupljanja, pročišćavanja i ispuštanja otpadnih voda, a istovremeno značajno se podiže razina zaštite okoliša (voda, tla, mora) i stvaraju temelji odgovornog i održivog turizma. Ovim je kamp postao jedinstvena gospodarsko-turistička i prirodno očuvanom cjelina odnosno gospodarski objekt od izuzetnog značaja za razvoj ovog oblika turizma ne samo za grad Biograd na Moru, Zadarsku županiju već i turizam Republike Hrvatske«.




Zaštita i sigurnost
Kamp je otvoren s prvim danom mjeseca travnja u kojem uz sve oznake kvalitete ističemo i oznaku »Safe Stay in Croatia«, kao potvrdu naše predanosti maksimalnoj zaštiti i sigurnosti gostiju i zaposlenika. Dosad primjenjivani visoki standardi higijene i čistoće su unaprijeđeni, te su poduzete potrebne aktivnosti kako bi se dodatno podigle sve mjere i procedure usmjerene u zaštiti zdravlja i sigurnosti naših zaposlenika i gostiju. Također, u prilog tome ističemo da je u našem kampu već dogovoren punkt za testiranje gostiju PCR i antigenskim testovima, a sve u svrhu što bolje i sigurnije usluge našim gostima, zaključili su iz biogradske Ilirije.