Nema mjesta za 400 djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ciciban_vrtic1
Adam VIDAS
Nedostatni vrtićki kapaciteti dugogodišnji su i sve izraženiji problem grada Zadra

Početkom mjeseca svibnja završili su upisi u redovne i posebne programe zadarskih dječjih vrtića Radost i Sunce za pedagošku 2009./2010. godinu, a prema prvim podacima gotovo svi raspoloživi kapaciteti su popunjeni.

Tako je u odgojno-obrazovnoj ustanovi Sunce, sa sedam područnih vrtića: Ciciban, Jazine, Duga, Maslačak, Ričine, Vladimir Nazor i Tratinčica, koje trenutačno pohađa 690 djece, svoj ostanak potvrdilo 512 mališana. Istovremeno je za upis u pedagošku 2009./2010. godinu pristiglo 580 prijava, od kojih se, kako nam je pojasnila Ana Dunatov, ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce, 80 njih odnosi na popodnevni program odnosno malu školu, koji ove godine pođaha 112 djece.

 Obavijest o upisu u lipnju

- Za redovite, primarne vrtićke i jasličke programe u Suncu pristiglo nam je 500 prijava. U dogovoru s Dječjim vrtićem Radost, ustanovili smo kako se 233 prijave dopliraju te ih "podijelili" između Sunca i Radosti. Dakle, od 500 prijava oduzeli smo njih 116, tako računamo na 384 prijave za redovite programe. Od te 384 prijave, 150 ih se odnosi na jaslički, a 234 na vrtićki program, govori Ana Dunatov, dodajući da se nakon uvida u dokumentaciju djece koja ostaju, odnosno odlaze iz vrtića, može računati na 178 slobodnih mjesta u Suncu za pedagošku 2009./2010. godinu.

Iako nije riječ o konačnim podacima, uspoređujući broj pristiglih prijava i slobodnih mjesta u Dječjem vrtiću Sunce, ravnateljica Dunatov navodi da će preko 200 djece ostati neupisano. U odnosu na lani, kada je bilo stotinjak neupisane djece, ove godine broj je dvostruko veći što je, kako kaže Dunatov, bilo realno očekivati jer je za pedagošku 2009./2010. godinu stiglo mnogo više prijava nego godinu dana ranije. Sada, nakon razvrstavanja dokumentacije, u Suncu slijedi formiranje skupina po područnim vrtićima. Kad formiranje skupina bude gotovo, roditelji će pismenim putem biti obaviješteni o primanju ili neprimanju njihove djece u vrtić. Navedene obavijesti roditelji mogu očekivati sredinom lipnja.

Znatno više prijava

Što se tiče odgojno-obrazovne ustanove Radost s osam područnih vrtića: Bili brig, Bokanjac, Galeb, "Grigor Vitez", Jadran, Pčelica, Voštarnica i Vruljica, koje trenutačno pohađa oko 860 djece, ostanak je potvrdilo 508 mališana. Istovremeno, za 2006./2007. pedagošku godinu pristigle su 824 prijave, od kojih je 731 za redoviti, jutarnji program, a preostale 93 za malu školu. Kako u "Radosti" još uvijek traje razvrstavanje i bodovanje prijava te formiranje skupina, broj slobodnih mjesta u vrtiću, kako nam je pojasnila Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost, bit će poznat sljedećeg tjedna.

- U odnosu na lani znatno se povećao broj prijava za redoviti jutarnji program. Naime, ove godine pristigle su nam 824 prijave, od koji se 93 odnose na popodnevni program, odnosno malu školu, dok je lani bilo 540 prijava. Od ukupnog broja pristiglih prijava, njih 266 se odnosi na jaslički, a 465 na vrtićki program, govori Biserka Belić te nastavlja da je istovremeno u Radosti ostanak potvrdilo 508 djece, od toga 29 jasličke i 479 vrtićke dobi.

Točan broj slobodnih mjesta u Radosti, kako navodi Belić, znat će se sljedećeg tjedna, a uveliki ovisi o dobi djece.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno