Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Šare suspendiran s mjesta predsjednika galovačkog HSS-a

Autor: Nives Rogoznica

28.05.2010. 22:00
Šare suspendiran s mjesta predsjednika galovačkog HSS-a

Foto: Velimir BRKIĆ



Vijećnici HSS-a u Općinskom vijeću Općine Galovac neće podnositi ostavke iako su, prema neslužbenim informacijama, USKOK-ovim istražnim nalogom obuhvaćeni i bivši zamjenik načelnika Filip Nadinić, predsjednik Općinskog vijeća Petar Bručul i vijećnik Branko Kovač
Predsjedništvo Županijske organizacije HSS-a Zadarske županije donijelo je odluku o suspenziji Slavka Šare s mjesta predsjednika Općinske organizacije HSS-a Galovac. Izvijestio je to predsjednik ŽO HSS-a Josip Zubović na konferenciji za novinare na kojoj su nazočni bili i potpredsjednica Irena Devčić Buzov, tajnik Zdravko Šarić, blagajnik Željan Škoda i glasnogovornik Miro Butković.
Sad već bivšeg načelnika Općine Galovac Slavka Šaru, koji je neopozivu ostavku podnio iz Istražnog zatvora u Splitu u kojem mu je određen jednomjesečni pritvor, USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službenih isprava, čime je navodno za veći iznos oštetio općinski proračun.
Zubović je podsjetio kako je Šare, posredstvom odvjetnika, svoju neopozivu ostavku dostavio Ministarstvu uprave, kako je predsjednik Općinskog vijeća Petra Burčul (HSS) o ostavci načelnika izvijestio Vladu, te se čeka da Vlada imenuje povjerenika i raspiše prijevremene izbore za načelnika i zamjenika načelnika općine Galovac.
Vijećnici HSS-a u Općinskom vijeću Općine Galovac neće, zbog slučaja Šare, podnositi ostavke, razvidno je iz zaključka kojeg je po tom pitanju donijelo Predsjedništvo ŽO HSS-a, već će zadržati na izborima stečene funkcije, to jest većinu u Općinskom vijeću.
Inače, prema neslužbenim informacijama, osim Slavka Šare, USKOK-ovim je istražnim nalogom obuhvaćeno još osam osoba koje se sumnjiči za udruživanje u počinjenju kaznenog djela, a među njima su i, također sad već bivši, zamjenik načelnika Općine Filip Nadinić, predsjednik Općinskog vijeća Petar Bručul i vijećnik Branko Kovač.
-Općinska organizacija HSS-a Galovac kandidirat će osobe iz svojih redova na prijevremenim izborima za načelnika i njegovog zamjenika, najavio je Zubović, no tko će biti kandidati nije kazao napominjući kako galovačkoj organizaciji prepušta da se „sabere i donese odluke”.
HSS -ovci nisu željeli komentirati ili nije Šare kriv za ono što mu se stavlja na teret, a na upit vodi li suspenzija s mjesta predsjednika brisanju iz članstva Zubović je kazao kako će daljnje odluke biti donesene nakon što bude poznata pravomoćna presuda u slučaju Šare.
Na mjestu v.d. predsjednika galovačke organizacije do tada će biti Petar Burčul.
Na upit smatra li da je slučaj Slavka Šare naštetio ugledu stranke, Zubović je kazao kako „jedan čovjek ne čini stranku”, te kako vjeruje da će na prijevremenim izborima za načelnika u Galovcu, ali i na predstojećim parlamentarnim izborima, HSS osvojiti dobar rezultat.