Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stipčević: “Ne smijemo pasti pod utjecaj pressinga”

Autor: Roman Morović

28.05.2010. 22:00
Stipčević: “Ne smijemo pasti pod utjecaj pressinga”

Foto: Zvonko KUCELIN



Kako u kratkim crtama predstaviti Cibonu, pitali smo Roka Stipčevića, razigravača Zadra.
– Dvije osnovne karakteristike Cibonine igre su izrazito agresivna vanjska linija, koja pritišće, plus centri koji iskaču na “picku” i daju im dodatnu kvalitetu. Mislim da u Eurokupu i NLB ligi ove sezone nismo igrali protiv momčadi koja tako kvalitetno brani” pick and roll”. Druga karakteristika je da imaju izuzetno efikasnu vanjsku liniju. Bogdanović, Tomas i Gordon čine srce te momčadi i postižu najveći dio poena. Oni prave razliku i dobivaju utakmice. Posebno Tomas i Gordon, koji su svaku utakmicu spremni zabiti trideset, što su pokazali primjerice u finalu NLB lige, gdje su praktički sami igrali protiv Partizana – kaže Stipčević.
Kako Zadar treba igrati da dođe u priliku da dobije utakmicu?
– Oni će nas sigurno nastojati što više unervoziti s tim pressingom i tu mi moramo biti stvarno pametni. Ne smijemo pasti pod utjecaj pressinga, nego ostati mirni, posebno kada izgubimo jednu-dvije lopte. Oni imaju nekakav svoj mlin. Rade, rade i rade, dok ne dođe njihovih pet-deset minuta, kada naprave razliku i onda to održavaju. Mi to znamo i trebamo igrati svoju igru i ne dati im da vide da postižu nešto s tim pressingom. Volje, želje, htijenja i borbenosti nam sigurno neće nedostajati.
Bez vrlo dobrog tricaškog učinka, posebno se to odnosi na Stipčevića i Cara, Zadar će teško do pobjede pod tornjem.
– To je važno i mi smo toga svjesni. Za pobjedu u gostima stvarno treba imati dobar tricaški učinak i kontranapad.
Kakav je osjećaj uoči početka finalne serije?
– Došli smo do finala, do borbe za naslov. Zadovoljni smo što smo tu, ali nekako nismo u potpunosti ispunjeni s time. Svima nama je velika želja da pokažemo da se možemo nositi s njima i da odemo do kraja – zaključio je Rok.