Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pipi je potrebna u ovakvim vremenima

28.05.2012. 22:00
Pipi je potrebna u  ovakvim vremenima


Glumci u predstavi glume kroz mnoge transformacije i to je postao stil igre u Dragon teatru, iako se tu radi i o manjku kadra. No, važno je da se iz svega toga izrodila jedna lijepa i simpatična predstava – Maja Šimić


Umjetnička organizacija Dragon teatar ovog četvrtka će u dječjem vrtiću Ciciban izvesti ono što je u svome prošlogodišnjem planu i programu i najavila – predstavu za djecu “Pipi”. Predstava će se održati u dva termina, u 11 i 13 sati, a sav prihod od ulaznica biti će uručen Udruzi za down sindrom Zadarske županije, najavljeno je na jučerašnjoj novinskoj konferenciji u Gradskoj knjižnici Zadar.
– Pipi je potrebna u ovakvim vremenima, ne samo djeci nego i odraslima, kazala je redateljica Maja Šimić, dodajući kako je u ovoj predstavi, usprkos nemogućim uvjetima rada iz svojih kolega uspjela izvući najbolje:
– Glumci u predstavi glume kroz mnoge transformacije i to je postao stil igre u Dragon teatru, iako se tu radi i o manjku kadra. No, važno je da se iz svega toga izrodila jedna lijepa i simpatična predstava koju ćemo nadam se igrati dugo i pred različitom publikom, zaključila je Šimić, kojoj je knjiga Astrid Lindgren ujedno bio i jedini izvor nadahnuća za predstavu, budući da, kako kaže, više voli prvo promotriti reakcije svojih glumaca i njihove improvizacije.
Više o svojim ulogama i projektu rekli su i drugi sudionici, među kojima i glavna glumica Jelena Karoglan:
– Pipi je jedna divna uloga koja svoje mane zna pretvorit u svoje prednosti. Radi se o jednom arhetipu djevojčice koja je ujedno i anđeo i vrag, ali na jedan simpatičan način, kazala je Karoglan kojoj je ta uloga i pripala. Uz nju, u predstavi glume i Ivana Habuš Begović kojoj je uz nekoliko manjih pripala i uloga Pipine prijateljice Anike, zatim Vinko Radovčić koji glumi Tomija, kao i Mimi Zadarski kojem je pripala uloga tate Efraima, a koji će uz tu, u predstavi uprizoriti i još šest drugih uloga:
-Raditi predstave za djecu je vrlo interesantno ali i zahtjevno. Jer oni su takva publika i ne može ih se prevariti. Prema njima treba ići otvorena srca i onda to djeca i osjete zaključio je glumac.
Uz režiju, Maja Šimić zaslužna je i za produkciju i odabir glazbe, dok je za odabir songova odgovorna Ivana Begović Habuš. Scenografiju je izradila Marija Jevtić.