Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Polaznici Dječjeg vrtića Voštarnica – Radost ispričali priču u staklu

28.05.2012. 22:00
Polaznici Dječjeg vrtića Voštarnica – Radost ispričali priču u staklu


Imali smo puno zanimljivih događaja kojima smo obilježili ovu obljetnicu, ali ova izložba pravi je šećer na kraju – dr. sc. Ivo Fadić


“Muzej antičkog stakla Zadar slavi tri godine rada. Imali smo puno zanimljivih događaja kojima smo obilježili ovu obljetnicu, ali ova izložba pravi je šećer na kraju”, rekao je ravnatelj MAS-a dr. sc. Ivo Fadić na jučerašnjem otvaranju izložbe dječjih radova pod nazivom “Dječja staklena priča”. Kako je u svom govoru priznao, dr. sc. Fadić malo se pribojavao kako će izložba završiti, jer ipak je oslikavanje stakla mališanima nepoznata likovna tehnika, na kraju je bio oduševljen kada je vidio mnoštvo prekrasnih radova čiji su autori najmlađi Zadrani.
– U stvaranju ove izložbe sudjelovalo je 70 malih umjetnika iz Dječjeg vrtića Voštarnica – Radost, a od 29. do 31. svibnja u muzeju ćemo imati kreativne radionice na kojima će djeci biti približen staklarski obrt, rekao je Fadić.
Tijekom trajanja radionica djeca će sudjelovati u izradi perli od fimo mase po uzoru na one iz antičkog doba, učit će tehnike crtanja na staklu, bojat će crteže antičkih staklenih predmeta, a upoznat će se i s alatom i načinom izrade staklenih predmeta, kao što su slobodno puhanje, puhanje u kalup, fuzija i izrada perli na plameniku. Izložba “Dječja staklena priča” je humanitarno prodajnog karaktera. Prilog od izložbe namijenjen je za nove projekte u kojima će već od ove jeseni sudjelovati nova generacija polaznika vrtića.