U tri godine od 26 milijuna viška do desetaka milijuna manjka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Pročelnica za financije Grozdana Perić

Pročelnica za financije Grozdana Perić predstavila je godišnji izvještaj o gradskom Proračunu za 2011. godinu.

- Planirani prihodi i primici za 2011. godinu iznose 481 milijun kuna, a ostvareni su u iznosu od 447 milijuna kuna i čine 92,81 % ukupnog plana. U strukturi naplaćenih prihoda i primitaka najviše su zastupljeni prihodi poslovanja u iznosu od 288 milijuna kuna, zatim primici od 138 milijuna kuna te prihodi od prodaje nefinancijske imovine u iznosu od 20 milijuna kuna.

Omerka Šarić usporedila je stanje u proračunu prve sjednice Vijeća u ovom sastavu i ove najnovije.

- Tada, 2008. godine, naslijedili ste 26 milijuna proračunskog viška, a sada, nakon nepune četiri godine, ne samo da nemate tih 26 milijuna kuna viška, nego imate i 90 milijuna kuna gubitka, kazala je Šarić i istaknula kako je Grad Zadar iz lanjskog proračuna za sportske klubove izdvojio čak šest milijuna kuna više nego za zdravstvo, školstvo, socijalnu skrb i kulturu.

Perić se u većini složila sa Šarić, ali je istaknula kako nije istina da postoji manjak od 90 milijuna kuna te da u njenom izvješću nema ničeg skrivenog. Istaknula je i očekivani povrat od 11 milijuna kuna za gradnju dvorane na Višnjiku te 10 milijuna kuna za uređenje Poljane pape Ivana Pavla II. Gradonačelnik je priznao kako su protekle tri godine mandata bile iznimno teške.

- Trebalo je puno umijeća i strpljivosti. Realni prihodi su nam 310 do 320 milijuna kuna u usporedbi s nekadašnjih 450 milijuna. Želja nam je da nam u 2012. godini rashodi budu barem malo manji, zaključio je Vrančić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno