Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bilić: Zadarska “tvornica mreža” radi u tri smjene

Autor: Siniša Klarica

28.05.2013. 22:00
Bilić: Zadarska “tvornica mreža” radi u tri smjene

Foto: Zvonko KUCELIN



SDP će uz kaznenu prijavu,  Gradskom izbornom povjerenstvu prijaviti HDZ zbog povreda pravila izborne promidžbe i lažnog predstvljanja, najavila je na današnjoj tiskovnoj konferenciji SDP-a Zadra predsjednica Ingrid Antičević Marinović. Po njoj, otkriveno je da lažni anketari nazivaju građane s broja 01 644 2750, što je broj središnijice HDZ-a. HDZ-ovi anketari, kaže Ingrid Antičević Marinović, nazivaju građane i ako oni kažu da će glasovati za SDP-ova kandidata Ivu Bilića uvjeravaju ih kako je to pogrešan izbor.
Bilić kaže da se ovih dana posjećuju radionice, uredi, radna mjesta te se zaposlenicima gradske uprave govori kako će svi izgubiti poslove, ako on bude izabran za gradonačelnika Zadra. Zbog toga se, kaže, morao odmaknuti od programskih tema i baviti “lažima i podmetanjima na kojima bi im Goebels pozavidio”.
Bilić kaže kako je jedina tvornica koju je HDZ-ova vlast u 20 godina vladanja Zadrom izgradila – tvornica mreža.
– Međutim, to nije ona tvornica mreža iz Biograda, nego tvornica isprepletenih interesa koja radi u tri smjene i u kojima se “zaposlenicima” ne da slobodno razmišljati i od kojih se stvaraju vazali. No nezadovoljni su i ti vazali jer ih sve više pita: “Kad ćeš mi vratiti uslugu i zaposliti moga…?”. Kad dođemo na vlast destruirat ćemo takvu tvornicu, rekao je Bilić, naglašavajući da je Gaženica prvobitno zamišljena kao projekt vrijedan 36 milijuna, a u HDZ-ovoj inačici je ispao “težak” 50 milijuna eura.
Bilić je na kraju rekao da mu je žao što je došlo do ovakve tiskovne konferencije, jer je mislio da će se na konferenciji umjesto lažima baviti gradom.
– Svakodnevno mi dolaze ljudi iz poslovne zajednice. Ja im kažem da imaju gradonačelnika Vrančića i pročelnika Jurina u gradskoj upravi. Oni mi samo odmahuju glavom i kažu: “Tamo je lagodna atmosfera!”, rekao je na kraju kandidat SDP Ivo Bilić.