Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Glumica Ecija Ojdanić pobijedila u utrci na deset kilometara!

28.05.2017. 22:00
Glumica Ecija Ojdanić pobijedila u utrci na deset kilometara!


Falkensteiner Punta Skala triatlon u Petrčanima premašio je jučer sva očekivanja. Sudjelovalo je više od 650 profesionalnih sportaša i amatera, a glumica Ecija Ojdanić ostvarila prvu sportsku pobjedu i to u utrci na deset kilometara.
– Ovo mi je prva pobjeda u sportskom natjecanju u životu! Uvjeti su bili teški zbog velike vrućine, ali osjećam se odlično i ponosno, iako još nisam svjesna da sam osvojila prvo mjesto. Potpora obitelji mnogo mi znači, kao i primjer koji sam dala svojoj djeci, kazala je Ecija Ojdanić, dodajući kako joj je velika želja iduće godine natjecati se u štafeti i već razmišlja o okupljanju svog tima i osvajanju 21 kilometra.
Novi državni prvaci u srednje dugom triatlonu su Sonja Škevin s vremenom od 4:31:33 i Andrej Vištica s odličnih 3:59:31. Hrvatska Ironwoman Đurđica Orepić sa svojim klubom TK Pula u štafeti je vozila bicikl 90 kilometara, a osvojili su deveto mjesto. Današnjom utrkom pripremala se za Half Ironman Luxemburg, na kojemu će se natjecati za dva tjedna.
– Staza nije lagana, brdovita je i puno je uspona, ali je jednostavno predivna. Ipak je ovo triatlon i mora biti teško. Organizacija je, kao i uvijek, besprijekorna i zaista sam uživala u svakom trenutku, rekla je Đurđica.
U štafeti se natjecao i Mario Valentić otplivavši dionicu dugu 1900 metara. U njegovom timu bile su i TV voditeljica Ana Radišić i juniorska reprezentativka Hrvatske u biciklizmu Josipa Šintić.
Bogate nagrade osigurali su Falkensteiner te službeni sponzori. Ovaj triatlon je održan u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zadra, TZ Zadarske županije i TZ grada Nina.