Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sukošanska “Magunja” osvojila natjecatelje (FOTOGALERIJA)

28.05.2017. 22:00
Sukošanska “Magunja” osvojila natjecatelje (FOTOGALERIJA)


Šampion 5. Magunja trail Sukošan 2017. na stazi dugoj 25 kilometara je Stanislav Duriga iz Slovačke, a šampionka Nikolina Stepan iz AK Svetice. U kategoriji đir na stazi dugoj 8 kilometara šampion je Božidar Gašparović Boki iz Sukošana, dok je šampionka Radmila Maksimović iz Šibenika.
Bio je to još jedan veliki uspjeh sportsko-zabavne i turističke manifestacije u organizaciji Turističke zajednice i Općine.
Peti po redu Magunja trail Sukošan 2017. bio je velika fešta sporta i zabave, od subotnjeg poslijepodneva do nedjeljnih sitnih sati.
Riječ je o manifestaciji s puno vrhunskih sportaša i rekreativaca, nagradama za najuspješnije, s obiljem spize i ića te dobre zabave.
Na Trgu Ruševac okupila su se 262 natjecatelja, 99 natjecatelja iz Slovenije, Slovačke i Hrvatske te oko 163 djece do 15 godina iz Sukošana, Debeljaka i drugih mjesta.
– Utrke prolaze i kroz nedirnutu prirodu, posljednju oazu makije Tusticu, u kojoj raste, osim ostalog i planika, biljka sa prekrasnim sočnim plodom koji se po domaću zove magunja, priča koordinatorica Mirjana Veleslavić Nadinić.
Na Maguna trailu Challenger od 25 kilometara stazom koja prolazi crtom obrane u Domovinskom ratu od Sukošana i Debeljaka, preko brda Križ, Sv. Martina i Tustice do cilja na Trgu Ruševac, s rezultatom 1:15:15 prvi je prošao Sanislav Duriga, potom Vedran Rzaunek (1:54:02), Christian Miočić (1:56:16), te Toni Torbarina, Roko Pribičević, Vedran Baričić, Andrija Vanjak, Luka Torbarina itd.
Kod žena je šampionka Nikolina Stepan koja je s rezultatom od jednog sata, 56 minuta i 10 sekundi bila treća u ukupnom poretku. Druga je Špela Sajoviciz Slovenije, treća Helena Gleđa iz Dubrovnika, četvrta Ivana Vanjak iz Sukošana itd.
Potom su ciljem prošli Nenad Keč, Šime Oljica, Mario Kušar, Frane Kazija. Od domaćih snaga treba istaknuti i devetoplasiranog Tomislava Pavića i Antu Dijana te Ivanu Vanjak koja je ciljem prošla jedanaesta.
U đir utrci na 8 kilometara za rekreativce na stazi koja prolazi uz obalu sukošanskim plažama i Tusticom, prvi su ciljem prošli Sukošanci: Božo Gašparović Boki u vremenu 32:40, Ante Dijan Tralje (33:07) i Perica Brkić (33:20), potom Tomislav Barešić (BBK Orlov krug Vodice, Marko Supičić (Street workoul Zadar) itd.
Kod žena u điru najbolji rezultat je ostvarila Radmila Maksimović iz AK Šibenik koja je s rezultatom od točno 35 minuta bila peta u ukupnom poretku. Drugo i treće mjesto su osvojile Lucija Štrmelj i Vanja Petrović, četvrta je Ivana Gobin, peta Natalija Gulin. Sukošanska veteranka Danica Fantov bila je odlična, osma među ženama.
Za zabavu je bio zadužen bibinjsko-sukošanski sastav, a za bogatu gozbu Sukošanke i Sukošanci.