Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar bio svjetski centar najboljeg pole dance izričaja

28.05.2017. 22:00
Zadar bio svjetski centar najboljeg pole dance izričaja


Zadar je ovog vikenda bio centar najboljeg pole dance izričaja. Nakon tri uspješna međunarodna natjecanja održana u Zagrebu, 4. po redu International Pole Show Art Championship preselio se u Zadar, i osim samog natjecateljskog dijela, ponudio i mnoštvo profesionalnih radionica najboljih svjetskih pole dance umjetnika. Naime, radionice su držali i sami suci ovogodišnjeg natjecanja, Phoenix Kazre (USA), Allegra Bird (Francuska), Magnus Labbe (Danska), Chilli Rox (Australia) i Mario Valentino (USA).
– Oni su poznati po svom ‘art’ izričaju i to je bila uistinu prilika da se uči od najboljih, pojasnila je organizatorica Ingrid Jerak.
Zanimljivost ovog natjecanju je u sudjelovanju čak sedam muškaraca, od čega je bilo pet Hrvata.
– Velik je to pomak u popularizaciji ovakve vrste plesa i to nam je uistinu drago vidjeti, istaknula je Jerak.
Natjecateljski dio održan je Hrvatskom narodnom kazalištu i u njemu je sudjelovalo 39 natjecateljica i natjecatelja iz cijelog svijeta. Natjecalo se u pojedinačnim kategorijama kao i u kategori parova. Prvo mjesto u kategoriji djece od osam do 12 godina osvojila je Alicia Jaruk iz Poljske. U ženskoj kategoriji „New star” (natjecateljice koje se do tad nisu natjecale na međunarodnim natjecanjima) prvo mjesto osvojila je Apple Wang iz Nizozemske. U muškoj kategoriji „New star” prvo mjesto odnio je Dario Zvornik iz Hrvatske. U parovima najbolje su bile Malwina Ginter Stenka i Paulina Rolecka iz Poljske. U ženskoj kategoriji “Pro” najbolja je bila Jenny Fotiadi iz Grčke, dok je u muškoj kategoriji „Elite” najbolji bio Marco Daza iz Italije. U ženskoj kategoriji „Elite” Najbolja je bila Malwina Ginter Stenka. Natjecanje je ove godine uključivalo i dvije posebne kategorije, „Best start” u kojoj je najbolja bila Coralie Pere (Francuska), te „Best technique” u kojoj je najbolja bila Jenny Fotiadi.
Organizator natjecanja kao i cijelog događaja je Udruga za promicanje izvedbene umjetnosti “Studio I” iz Zadra pod vodstvom Ingrid Jerak, licencirane instruktorice i sutkinje za ples i fitness na šipci te hrvatske ambasadorice pri PFA (Pole Fitness Association), te članice IPDFA (International Pole Dance Association).