Zadar bio svjetski centar najboljeg pole dance izričaja

Slika korisnika admin
pole dance
Arif SITNICA
pole dance

Zadar je ovog vikenda bio centar najboljeg pole dance izričaja. Nakon tri uspješna međunarodna natjecanja održana u Zagrebu, 4. po redu International Pole Show Art Championship preselio se u Zadar, i osim samog natjecateljskog dijela, ponudio i mnoštvo profesionalnih radionica najboljih svjetskih pole dance umjetnika. Naime, radionice su držali i sami suci ovogodišnjeg natjecanja, Phoenix Kazre (USA), Allegra Bird (Francuska), Magnus Labbe (Danska), Chilli Rox (Australia) i Mario Valentino (USA).

- Oni su poznati po svom 'art' izričaju i to je bila uistinu prilika da se uči od najboljih, pojasnila je organizatorica Ingrid Jerak.

Zanimljivost ovog natjecanju je u sudjelovanju čak sedam muškaraca, od čega je bilo pet Hrvata.

- Velik je to pomak u popularizaciji ovakve vrste plesa i to nam je uistinu drago vidjeti, istaknula je Jerak.

Natjecateljski dio održan je Hrvatskom narodnom kazalištu i u njemu je sudjelovalo 39 natjecateljica i natjecatelja iz cijelog svijeta. Natjecalo se u pojedinačnim kategorijama kao i u kategori parova. Prvo mjesto u kategoriji djece od osam do 12 godina osvojila je Alicia Jaruk iz Poljske. U ženskoj kategoriji „New star" (natjecateljice koje se do tad nisu natjecale na međunarodnim natjecanjima) prvo mjesto osvojila je Apple Wang iz Nizozemske. U muškoj kategoriji „New star" prvo mjesto odnio je Dario Zvornik iz Hrvatske. U parovima najbolje su bile Malwina Ginter Stenka i Paulina Rolecka iz Poljske. U ženskoj kategoriji "Pro" najbolja je bila Jenny Fotiadi iz Grčke, dok je u muškoj kategoriji „Elite" najbolji bio Marco Daza iz Italije. U ženskoj kategoriji „Elite" Najbolja je bila Malwina Ginter Stenka. Natjecanje je ove godine uključivalo i dvije posebne kategorije, „Best start" u kojoj je najbolja bila Coralie Pere (Francuska), te „Best technique" u kojoj je najbolja bila Jenny Fotiadi.

Organizator natjecanja kao i cijelog događaja je Udruga za promicanje izvedbene umjetnosti "Studio I" iz Zadra pod vodstvom Ingrid Jerak, licencirane instruktorice i sutkinje za ples i fitness na šipci te hrvatske ambasadorice pri PFA (Pole Fitness Association), te članice IPDFA (International Pole Dance Association).

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno