Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski otoci i Smiljevac pobjednici veslačkog natjecanja

28.05.2017. 22:00
Zadarski otoci i Smiljevac pobjednici veslačkog natjecanja


VK Jadran u suradnji sa Športskom zajednicom Grada Zadra organizirao je prvo prvenstvo osnovnih škola. Na regatnoj stazi (500 metara) u Jazinama natjecale su se učenice i učenici sedmih i osmih razreda. Veslalo se u školskim brodovima, dvobojskim sistemom. Uz školske momčadi nastupili su i kadeti VK-a Jadran koji su veslali u samcima.
Nakon održanih utrka u muškoj konkurenciji najbolji su bili učenici OŠ-e Zadarski otoci s dvije pobjede. U pobjedničkom četvercu veslali su Toni Dujela, Luka Traživuk, Dominik Šango i Jure Jurjević Drugo mjesto zauzela je OŠ Smiljevac za koju su veslali Mateo Glavić, Patrik Kozina, Jure Zelić i Filip Mijić. Oni su ostvarili jednu pobjedu. Treće mjesto osvojila je OŠ Stanovi za koju su veslali Jakov Dukić, Berto Žuvić, Roberto Visković i Damir Krišto.
Kod osnovnoškolki najbolja je bila OŠ Smiljevac koja je u izravnom dvoboju pobijedila kombiniranu posadu škola Zadarski otoci i Smiljevac. Za pobjedničku posadu veslale su Ivana Sladić, Teuta Kolgjeraj, Corina Torić i Anelie Maričić, dok su drugo mjesto osvojile Rea Grgurević, Iva Zorić, Elizabeta Stipanov i Lorena Martinović. U toj konkurenciji nastupila je izvan konkurenciji kombinirana posadaije iz škola Zadarski otoci, Šimuna Kožičića Benje, Krune Krstića i Šime Budinića u sastavu Nika Nimac, Matea Perinović, Margita Andrić i Natali Pera. (vk jadran.hr)