Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

FOTOGALERIJA: Dječji vrtić Grigor Vitez visoko podigao Zelenu zastavu!

29.05.2018. 16:00
FOTOGALERIJA: Dječji vrtić Grigor Vitez visoko podigao Zelenu zastavu!


U dvorištu DV Grigor Vitez od danas ponosno vijori Zelena zastava! Vrtić je već 10 godina sudionik programa Međnarodne ekoškole udruge „Lijepa Naša“. Činom dobivanja i podizanja Zelene zastave obnovili su Zlatni status i time ponovno dokazali da su ekološki osviješteni vrtić koji svoju djecu kroz različite aktivnosti uči na koji način očuvati okoliš, zaštititi planet Zemlju i djelovati u eko duhu.
Svečanosti su nazočili: predstavnica gradskog poglavarstva Martina Vuković, članovi Upravnog vijeća na čelu s predsjednicom Smiljanom Zrilić, pročelnik Odjela za pedagogiju prof.Igor Radeka, „eko kuma“ DV Grigor Vitez Branka Marićič, iz Čistoće Vesna Đili te djelatnici DV Sunce.
Da bi uopće postigli status Međunarodne ekoškole, odnosno vrtića, morali su proći određene korake (registracija, prikupljanje dokumenata koji potvrđuju eko aktivnosti i sl.) Nakon toga su se morali potruditi da taj status i zadrže, ispričala nam je ravnateljica dječjih vrtića Radost Marijana Miočić.
– Zlatni status se obnavlja svake dvije godine i za njega se treba dobro potruditi. Nacionalni koordinator ekoškola u Hrvatskoj je Udruga Lijepa Naša i ona je cijelo vrijeme pratila naše aktivnosti, valorizirala projekte vrtića, vršila evaluaciju određenih aktivnosti koje su se od nas očekivale (sortiranje otpada, recikliranje, prenamjena starog namještaja, sadnja biljaka, smanjena  potrošnja struje i vode, … ), kazala je Miočić dodavši kako su ovo ipak vrtićka djeca i trude se koliko mogu sukladno svakodnevnim aktivnostima nadograđivati nove ekološke aktivnosti.
Na svečanosti je bio upriličen i prigodni dječji program. Mališani su prezentirali slikovnicu, recitirali, plesali, a održana je i modna revija torbica i ogrlica koje su djeca izradila od recikliranih materijala.