Irena Dragić: Gradonačelniče, da ja vas pitam imate li ljubavnicu, to ne bi bila vaša osobna stvar

Slika korisnika valentinam
Aktualni sat Gradskog vijeća
Uvažena vijećnice Dragić, ja kao prvo svetac nisam kakvim me vi želite prikazati. Ono što se tiče potpisivanja, ja sam potpisao i za vašu kandidatkinju za gradonačelnika pa u čemu je problem? A što se tiče trećeg, nemam ni ljubavnicu, odgovorio je Dukić
Zvonko KUCELIN
Gradonačelnik Branko Dukić

Tijekom Aktualnog sata Gradskog vijeća grada Zadra koji je u tijeku Irena Dragić (SDP) iskoristila je svoje vrijeme da gradonačelnika Branka Dukića opomene kako njegovo potpisivanje za referendum o Istanbulskoj konvenciji, ali i Narod odlučuje za promjenu izbornog sustava, o čemu je pisao Zadarski list, a možete pročitati OVDJE.

- Gradonačelniče, potpisivanje za referendum protiv Istanbulske konvencije i ove druge koja guši prava nije vaša osobna stvar, nego politički stav. Unatoč brojnim PR-ovcima koje plaćate, svakim danom sve više izbija vaša politička nepismenost. Primjerice, ja bih vas mogla pitati imate li ljubavnicu i to ne bi bila vaša osobna stvar jer ste vi politički izabrani na vrijednostima koje su u potpunoj suprotnosti s tim, rekla je Dragić koju je zbog te teme predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić molio: "Gospođo Dragić, molim vas, nemojte!"

- Uvažena vijećnice Dragić, ja kao prvo svetac nisam kakvim me vi želite prikazati. Ono što se tiče potpisivanja, ja sam potpisao i za vašu kandidatkinju za gradonačelnika pa u čemu je problem? A što se tiče trećeg, nemam ni ljubavnicu, odgovorio je Dukić vijećnici Ireni Dragić, a što se tiče njezine inicijative da Grad Zadar slično poput sufinanciranja dječjih vrtića sufinancira i staračke domove ili da po uzoru na Zadarsku županiju daje 500 kuna pomoći po korisniku, Dukić je odgovorio kako je u ovom mandatu njegov fokus na mladima, dok Grad nizom mjera pomaže i svojim starijim sugrađanima. 

Vijećnicu Danijelu Vukoša (SDP) također je zanimalo zašto je gradonačelnik svojim potpisom za referendum "naše sugrađane, pripadnike nacionalnih manjina i naše zastupnike svrstao u građane drugog reda, a zlostavljanim ženama uskratio sva njihova prava na zaštitu"?

- Osim vaših osobnih stavova, kojima ste se vodili, a slobodno ću ih nazvati ultrakonzervativnim, kojim ste se razlozima vodili kad ste organizatore skupljanja potpisa za referendume oslobodili plaćanja zakupa prostora, a koji forumu žena svake godine naplaćujujete za organizaciju humanitarne akcije? - pitala je Vukoša.

- Građani su me izabrali za ono što sam obećao i to ću, ako Bog da, sve ispuniti, ako ne sve, onda u velikoj većini. To što sam potpisao, potpisao sam i vašoj kandidatkinji za gradonačelnicu, kandidatu HSLS-a, svojoj drugoj protukandidatkinji... Ja sam za ravnopravnost, apsolutnu ravnopravnost žena i niti u jednom mom postupku nećete vidjeti da sam protiv prava žena, odgovorio je Dukić, a Vukoša ga je upozorila da "potpis za nečiju kandidaturu nije isti kao potpis za inicijativu za antimanjinska prava i protiv prava žena.

- Ja sam za svaku raspravu, da li sam pogriješio ili ne, za raspravu sam. Ja ne znam zašto se sad svi boje tog referenduma, ja ću izaći na njega i kako ću glasati to je moj osobni stav, zaključio je Dukić. 

Na pitanje o naplati javne površine odgovorio je pročelnik Tomislav Korona.

- Za svaku akciju koja je humanitarne prirode, koja je nenaplatna, daje se besplatna površina. To je prvo, a pod drugo nikad nismo gledali tko su podnositelji zahtjeva, ne postoji diskreciono pravo kod odluke o naplati, nego uloga, svrha toga što se traži, rekao je pročelnik. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.2 (5 glasova)