Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Koji je genijalni um predložio parkiranje turističkih autobusa na nepreglednom zavoju u Foši?”

29.05.2018. 09:40
“Koji je genijalni um predložio parkiranje turističkih autobusa na nepreglednom zavoju u Foši?”


Predsjednik gradskog SDP-a Antun Novoselović predstavio je na Aktualnom satu Gradskog vijeća inicijativu, ali i postavio jedno pitanje za gradonačelnika.
– Inicijativa se odnosi na Povjerenstvo za nadzor investicija u gradu Zadru. Znamo da grad ima milijunske investicije koje su se pokazale u jednom dijelu netransparentne. Rokovi dovršetka se ne poštuju, svjedočimo raskopanim cestama koje stvaraju gužve, imamo izvođače radova koji nadziru sami sebe pa je upitna kvaliteta tih radova, nabrajao je Novoselović i predložio osnivanje sedmeročlanog povjerenstva sastavljenog od vijećnika i građana. 
Na inicijativu mu je odgovorio pročelnik Darko Kasap koji je rekao da takvo povjerenstvo već postoji i da mu je na čelu on osobno te da, koliko mu je poznato, nitko nema primjedbi na njihov rad, a da se nadzor radova bira na javnom natječaju te da ne zna u kojoj to situaciji izvođač nadzire sam sebe. 
– Drugo je pitanje vezano za genijalan um, a mene zanima ime i prezime tog genijalnog uma, koji je dozvolio da se turistički autobusi parkiraju u Foši na nepreglednom zavoju gdje se uz parkiranje vrši ukrcaj i iskrcaj turista? – pitao je Novoselović Dukića, a odogovorio mu je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.
– U dogovoru s policijom, dok traju radovi,  nađeno je privremeno rješenje. Mi smo tražili da to bude van Poluotoka, ali je najboljim ocijenjena ova lokacija. Ako ste ciljali na mene, kao ovaj genijalni um, evo, hvala vam – odgovorio je ironično Dujela.