Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ovo ljeto radit će se nogostup do Osnovne škole Bartula Kašića

29.05.2018. 13:00
Ovo ljeto radit će se nogostup do Osnovne škole Bartula Kašića


Na početku Aktualnog sata današnheg Gradskog vijeća Akcija mladih tražila je dopunu dnevnog reda s dvije točke, prva je bila Sigurni prilazi i ceste osnovnim i srednjim školama i vrtićima na području grada Zadra te druga Zaštita stabala i zelenih površina na području grada Zadra.
Na njihovu inicijativu odgovorio je gradonačelnik Branko Dukić.
 – U zadnja dva mjeseca posađena su četiri drvoreda, što se tiče katastarskih izmjera imamo dva programa, do 2020. godine katastar zelenila  bit će donesen do kraja i bit će temelj za odluku o zaštiti tih površina. Što se tiče zaštite prilaza u školi i na tom pitanju također se radi, u toku ljeta će se raditi nogostup za predio Osnovne škole Bartula Kašića, koja je sad trenutno najveći problem, a na jesen će se raditi i na predjelu Stanovi, odgovorio je Dukić, a 13 ruku za uvrštenje ovih točaka u dnevni red nije bilo dovoljno te one nisu prošle. 
Prije početka Aktualnog sata na rad aktualca osvrnuo se i predsjednik oporbenog SDP-a Antun Novoselović koji je upozorio da vijećnici svoje odgovore postavljene na Aktualnom satu ne dobiju u za to propisanom roku od 30 dana pa je zatražio da se to ispravi. S opravdanošću njegova zahtjeva složio se predsjednik Gradskog vijeća Zvonimir Vrančić koji je  zatražio od gradonačelnika da se taj rok ubuduće poštuje.