Potpisan Kolektivni ugovor za radnike zadarskih dječjih vrtića

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Izjednačili plaće sa zaposlenicima u osnovnom školstvu
Mišljenja sam kako je ovo jedan veliki korak na ukupnom unaprjeđenju kvalitete predškolskog odgoja i poštovanja prema djelatnicima o čemu ova gradska uprava permanentno vodi računa, rekao je gradonačelnik Branko Dukić
Marin GOSPIĆ/Ilustracija
Radnice u dječjim vrtićima Rados i Sunce odsad će imati bolje uvjete rada

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić u utorak je sa Sindikatom  radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske i Sindikatom obrazovanja, medija i kulture Hrvatske, potpisao Kolektivni ugovor za  radnike u Dječjem vrtiću Radost i Dječjem vrtiću Sunce koji su u vlasništvu Grada Zadra.

Jučer potpisani Kolektivni ugovor za zaposlene u predškolskim ustanovama kojima je vlasnik Grad Zadar rezultat je inicijative koju su još u  listopadu 2017. godine gradonačelniku i resornom pročelniku Josi Nekiću za početak kolektivnog pregovaranja uputile predstavnice dvaju sindikata - Božena Strugar u ime Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske te Božica Žilić u ime Sindikata obrazovanja,  medija i kulture Hrvatske pri SSSH kojeg zastupa pravni savjetnik SSSH Vedran Uranija.

- Kolektivni ugovor za djelatnike u vrtićima Radost i Sunce prvi je put  potpisan 2012. godine kada su povećane plaće zaposlenicima, a današnjim potpisivanjem u potpunosti se izjednačava plaća zaposlenika u  vrtićima i zaposlenika u osnovnom školstvu. I o svim drugim pravima iz Kolektivnog ugovora također smo postigli suglasnost sa sindikatima.  Mišljenja sam kako je ovo jedan veliki korak na ukupnom unaprjeđenju kvalitete predškolskog odgoja i poštovanja prema djelatnicima o čemu ova gradska uprava permanentno vodi računa, rekao je gradonačelnik  Dukić.

Strugar je zahvalila gradonačelniku i pročelniku Nekiću na susretljivosti, suradnji i predanom radu, a Žilić dodala kako su se pregovori vodili u  duhu socijalnog dijaloga, ali da se i dalje treba raditi na ostalim materijalnim pravima zaposlenika na zadovoljstvo svih. Zadovoljan potpisanim Kolektivnim ugovorom u kojem se najznačajnije promjene odnose  se na usklađenje koeficijenata s Uredbom Vlade RH o nazivima radnih mjesta i koeficijentima složenosti poslova u javnim službama kojima će se povećati plaće zaposlenih u predškolskim ustanovama Grada Zadra za oko pet posto bio je i Vedran Uranija, koji drži da je potpisivanje ovog  ugovora početak jedne suradnje s Gradom u cilju poboljšanja uvjeta rada i ostvarivanja još nekih prava za zaposlene u dječjim vrtićima, kao što je regres i božićnica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 2.3 (3 glasova)