Vrdoljak: Kad se već godinama govori o tome, gdje će se graditi parkirna garaža za Poluotok?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Vruća tema
Centralna garaža predviđena je Vratima grada Zadra na Ravnicama. Radi se i po tom pitanju pa ćemo do kraja ljeta možda imati i konture tog rješenja, odgovorio je vijećniku SDP-a gradonačelnik Dukić
Marin GOSPIĆ
Problem parkinga na Poluotoku zahtjeva kvalitetno i dugoročno rješenje

Vruća tema na Aktualnom satu Gradskog vijeća bio je parking, odnosno najavljeno pa povučeno poskupljenje parkinga na Poluotoku na 15 kuna. Upravo to povlačenje odluke, nakon savjetovanja s javnošću, postavio je vijećnik HNS-a Kristijan Kovačević.

- Na prošloj sjednici vijeća resorni pročelnik rekao je da podizanjem cijena parkiranja na 15 kuna štitite domicilno stanovništvo, pa me zanima zar naši građani  sada neće biti zaštićeni? - upitao je Kovačević, a pročenik Robertino Dujela odgovorio mu je kako se od poskupljenja parkinga odustalo zbog savjetovanja s građanima i da je na osnovu toga donesena nova odluka.

Darko Vrdoljak (SDP) također je govorio o parkingu, a zanimalo ga je u kojoj je fazi parkirna garaža u blizini Poluotoka o kojoj već dugi niz godina postoji konsenzus i o njoj se govori.  

- Evo, ako već postoji konsenzus oko toga, onda me zanima kad već sve to toliko dugo traje gdje će biti ta garaža, koliko će imati etaža, koliko će koštati i kad će se početi graditi? Vjerujem da imate odgovore na ova moja pitanja s obzirom da to već tako dugo traje, upitao je Vrdoljak gradonačelnika Dukića koji mu je odgovorio kako će se o pitanju parkinga, koji u Zadru ima brojne probleme, razgovarat najesen, nakon turističke sezone. 

- Centralna garaža predviđena je  Vratima grada Zadra na Ravnicama. Radi se i po tom pitanju pa ćemo do kraja ljeta možda imati i konture tog rješenja. Što se tiče drugih garaža ja sam otvoren i za sva ta pitanja i prijedloge o kojima ćemo raspravljati, rekao je Dukić, a Vrdoljak je zakključio:

- Nažalost, iz dobivenog odgovora moramo konstatirati da mi rješenja i nikakve strategije oko parkinga nemamo, nakon toliko godina s mrtve točke pomakli se nismo.

 
 
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno