Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vrdoljak: Kad se već godinama govori o tome, gdje će se graditi parkirna garaža za Poluotok?

29.05.2018. 08:32
Vrdoljak: Kad se već godinama govori o tome, gdje će se graditi parkirna garaža za Poluotok?


Vruća tema na Aktualnom satu Gradskog vijeća bio je parking, odnosno najavljeno pa povučeno poskupljenje parkinga na Poluotoku na 15 kuna. Upravo to povlačenje odluke, nakon savjetovanja s javnošću, postavio je vijećnik HNS-a Kristijan Kovačević.
– Na prošloj sjednici vijeća resorni pročelnik rekao je da podizanjem cijena parkiranja na 15 kuna štitite domicilno stanovništvo, pa me zanima zar naši građani  sada neće biti zaštićeni? – upitao je Kovačević, a pročenik Robertino Dujela odgovorio mu je kako se od poskupljenja parkinga odustalo zbog savjetovanja s građanima i da je na osnovu toga donesena nova odluka.
Darko Vrdoljak (SDP) također je govorio o parkingu, a zanimalo ga je u kojoj je fazi parkirna garaža u blizini Poluotoka o kojoj već dugi niz godina postoji konsenzus i o njoj se govori.  
– Evo, ako već postoji konsenzus oko toga, onda me zanima kad već sve to toliko dugo traje gdje će biti ta garaža, koliko će imati etaža, koliko će koštati i kad će se početi graditi? Vjerujem da imate odgovore na ova moja pitanja s obzirom da to već tako dugo traje, upitao je Vrdoljak gradonačelnika Dukića koji mu je odgovorio kako će se o pitanju parkinga, koji u Zadru ima brojne probleme, razgovarat najesen, nakon turističke sezone. 
– Centralna garaža predviđena je  Vratima grada Zadra na Ravnicama. Radi se i po tom pitanju pa ćemo do kraja ljeta možda imati i konture tog rješenja. Što se tiče drugih garaža ja sam otvoren i za sva ta pitanja i prijedloge o kojima ćemo raspravljati, rekao je Dukić, a Vrdoljak je zakključio:
– Nažalost, iz dobivenog odgovora moramo konstatirati da mi rješenja i nikakve strategije oko parkinga nemamo, nakon toliko godina s mrtve točke pomakli se nismo.