Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

KIŠA OPET POPLAVILA POSEDARSKE DOMOVE Stanovnici se pitaju kada će se krenuti s radovima vrijednim 2 milijuna kuna?

29.05.2019. 11:26
KIŠA OPET POPLAVILA POSEDARSKE DOMOVE Stanovnici se pitaju kada će se krenuti s radovima vrijednim 2 milijuna kuna?


Jučerašnja kiša koja je zahvatila podvelebitsko područje ponovo je ukazala na sporost institucija u rješavanju problema oborinskih voda i odrona na području Posedarja.
Ispumpavali su se podrumi, a ugroženi mještani obilazili su domove i plažu u strahu i panici.
Što se još treba dogoditi da se osiguraju dva milijuna kuna za početak radova?
Pitanja se nameću nad glavama stanovnika, a na nebu iznad olovni oblaci, napisala je naša čitateljica i poslala nam snimke kako bi još jednom ukazala na problem koji u tom mjestu imaju. Na sanaciju klizišta i obalnog dijela vlasnici 50-ak kuća uz obalu gdje su proljetos oborinske vode pokrenule klizište i izazvale odrone i oštećenja na kućama čekaju već 15 mjeseci. Iako je obećana pomoć iz resornog ministarstva i Zadarske županije jer Općina u svom proračunu nema sredstava za financiranje nužnih radova kojima bi se zaštitila imovina i životi ljudi, ona nije stigla. A ne zna se ni kad će.
Podsjetimo, Posedarci s oborinskim vodama imaju problem još otkako je prije deset godina izgrađena autocesta ispod koje nisu ostavljeni prokopi za oborinske vode kakvi su postojali ispod stare prometnice. Vrijeme nije na njihovoj strani jer sa svakom novom kišom se ispire i zemlja. Mnogi od njih sa zebnjom svakodnevno promatraju nebo te imaju spremne kufere s najnužnijim stvarima za slučaj najgoreg scenarija. No to, kažu, nije život već agonija.