Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Na Stanovima odluka o trećeligaškim snovima

29.05.2021. 09:23


Bez obzira na to što današnja (17:30 sati) utakmica 24. kola Prve županijske lige između Zadra i Hajduka neće donijeti konačnu odluku o prvaku, budući da se nakon ovog vikenda trebaju odigrati još dva kola, mnogo toga bi trebalo biti jasnije nakon derbija. Momčad Želimira Terkeša ima 61 bod, jedan više od Hajduka koji je bio bolji u prethodnom međusobnom dvoboju. U Pridrazi je bilo 3:2 za domaćine i to nakon što je Zadar vodio 0:1 i 1:2. Na početku sezone očekivanja su bila da Zadar neće imati ozbiljnijeg konkurenta, no u Hajduku nisu tako mislili, pa je pred "plavima" utakmica sezone.
– Svjesni smo da više nemamo pravo na krivi korak i možemo razmišljati samo o pobjedi – kaže Jure Jerbić, kapetan Zadrana koji su u posljednja dva derbija svladali četvrti Dragovoljac (4:0) i treće Pakoštane u gostima (3:0).
– Riječ je o kvalitetnim momčadima i nakon zadnje dvije pobjede i dobre igre koje smo pokazali s puno samopouzdanja dočekujemo Hajduk. Očekujemo tri boda s kojima bismo se potpuno približili prvom cilju u sezoni, a to je osvajanje Županijske lige – zaključio je Jerbić, koji sa sa 138 prvoligaških utakmica u dresu NK Zadra sedmi na ljestvici igrača s najviše nastupa u Prvoj HNL.
S druge strane, Hajduk ruši sve rekorde. Nakon poraza u 1. kolu u gostima od Sabunjara (1:0), a potom u trećem od Pakoštana (3:0) u sljedećih 20 utakmica upisano je čak 19 pobjeda i samo jedan poraz (Dragovoljac). Objava na Facebook stranici kluba na početku sezone u kojoj je pisalo "iako se po mnogim pratiteljima županijskog nogometa prvak već zna, Hajduk se nikad nije unaprijed predavao i svoju borbu je pošteno vodio na zelenom travnjaku te će dati sve od sebe da pokaže svoju vrijednost i snagu koju neupitno posjeduje" doživjela je konkretnu potvrdu. Pridražani cijelu sezonu gledaju u leđa Zadru, ali velikom favoritu nijednom nisu dopustili "miran san".
– Očekuje nas najvažnija utakmica sezone u kojoj se praktički odlučuje o prvaku. Zadar je momčad prepuna iskusnih, provjerenih igrača koji su prošli razne prvoligaške travnjake, te mladih, kvalitetnih igrača koji traže priliku za nogometni iskorak – ističe Goran Burčul, 45-godišnji kapetan Hajduka i strijelac deset golova ove sezone.
– Na početku sezone veliki broj obožavatelja županijskog nogometa tvrdio je da će Zadar prošetati ligom i da će suvereno osvojiti naslov. Međutim, vođeni našom vjernom Torcidom, mi nismo tako mislili. Pokazali smo kvalitetu i karakter pobjednika. Vidjelo se to u svim utakmicama i očekujem da ćemo tako odigrati i zadnja tri kola. Pobjedom u prvoj utakmici pokazali smo da imamo rješenja za Zadar na kojem je sigurno znatno veći psihološki pritisak – zaključio je Burčul.
Najveća je šteta što je županijski derbi proći bez gledatelja na tribinama. I dok se na svim ostalim županijskim travnjacima dvoboji mogu pratiti sa sigurne udaljenosti "preko žice" na Stanovima to nije slučaj. Ipak, može se pretpostaviti da će se oni najuporniji snaći i nekako proviriti na travnjak…


Derbi začelja u Sukošanu
Od ostalih utakmica 24. kola najzanimljiviji su oni u kojima igraju klubovi koji se bore za ostanak. Derbi začelja je u Sukošanu gdje Zlatna luka dočekuje Arbanase. Oba sastava imaju 17 bodova, jedan manje od Zemunika i jedan više od posljednje Škabrnje. Domaćini se pokušaju oporaviti od predugog niza bez pobjede dok su Arbanasi u posljednja dva kola osvojili četiri boda. Zemunik će na svom terenu protiv Bibinja tražiti bodove spasa, a teška zadaća je pred Škabrnjom koja će ugostiti Pakoštane. Teoretski, ni Dalmatinac nije siguran pa će Crničani protiv Polače pokušati skinuti breme borbe za ostanak. Sabunjar u Sv. Filipu i Jakovu nastavlja lov na treće mjesto, a neopterećeni rezultatom Velebit i Dragovoljca moći će igrati sa svoj gušt.


96
postigao je Zadar ove sezone, a Hajduk 59




24. kolo
Subota: Velebit – Dragovoljac (17:30 sati), Dalmatinac – Polača (17:30), Zadar – Hajduk (17:30), Zemunik – Bibinje (18). Nedjelja (svi 17:30 sati): Nova zora – Sabunjar, Škabrnja 91 – Pakoštane, Zlatna luka – Arbanasi.


KORONA
Utakmice se i dalje igraju bez gledatelja na tribinama