Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija: Naglašavamo da je Zadar siguran grad

Autor: Suzana Bandić

28.06.2009. 22:00
Policija: Naglašavamo da je Zadar siguran grad

Foto: Zvonko KUCELIN



Na mogućnost da Grad Zadar bude meta terorističkog napada, zadarska policija ističe kako živimo u sigurnom gradu te da policijski službenici poduzimaju sve aktivnosti kako bi se takvo stanje održalo i ubuduće


Nakon što je u našem listu u ponedjeljak objavljen članak pod naslovom “Policija na nogama, pojačano se nadziru svi granični prijelazi”, iz PU zadarske oglasili su se pismenim priopćenjem za medije.
– Policijski službenici PU zadarske u pripremi i tijekom svake turističke sezone pa tako i ove, provode pojačane aktivnosti zbog prevencije svih vrsta kriminaliteta, što između ostalog uključuje i pojačani nadzor svih graničnih prijelaza.
Isto tako, policija u svom radu raspolaže s brojnim informacijama i dojavama koje provjerava i kojima pristupa krajnje profesionalno i ozbiljno te držimo da se ovakvim iznošenjem neprovjerenih informacija nepotrebno uznemirava javnost i šalje kriva poruka o sigurnosti u gradu Zadru.
Naglašavamo da je Zadar siguran grad te da policijski službenici poduzimaju i da će nadalje poduzimati sve aktivnosti zbog postizanja što optimalnijeg stanja sigurnosti na području naše policijske uprave, koje se i do sada potvrdilo kao jedno od sigurnijih turističkih odredišta u Europi – izvijestila je PU zadarska.
Podsjećamo, u spomenutom članku temeljenom na informaciji koju smo dobili od povjerljivog izvora bliskog graničnoj policiji, riječ je o plaćeničkom dvojcu s podebljim kriminalističkim dosjeom, Emiru P. (36) i Aleksandaru N. (26), inače državljanima BiH, a koji su se uputili u Republiku Hrvatsku s eksplozivnom napravom koja se aktivira na daljinu. Dvojac je, prema riječima našeg izvora, od još uvijek nepoznatog naredbodavca dobio zadatak aktivirati eksploziv na području grada Zadra, što bi u konačnici nanijelo veliku štetu svima koji se bave turizmom, jer bi u svijet na taj način bila poslana slika Hrvatske kao nesigurne zemlje za ljetovanje. Osim toga, nedvojbeno je da bi takvo što pridonijelo i destabilizaciji kompletnog stanja sigurnosti u zemlji te unijelo nemir među građane. U slučaju da policija osujeti plan teroristima, kao moguća odredišta spominjali su se i gradovi Zagreb i Dubrovnik. No, u tom zločinačkom planu nije isključena ni mogućnost da bi ekspolziv mogao biti namijenjen sasvim konkretnoj osobi iz zadarskog krim miljea zbog navodno nekakvih “neraščišćenih računa”.
Iako se u priopćenju PU zadarske spominje kako je u članku navedena neprovjerena informacija, ona ipak nije demantirana, a što zapravo ne mijenja činjenicu da živimo u sigurnom gradu.