Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prijave za srednje škole i danas do 16 sati

Autor:

28.06.2009. 22:00
Prijave za srednje škole i danas do 16 sati

Foto: Adam VIDAS



Objava rezultata prvog upisnog kruga bit će u srijedu 1. srpnja do 14 sati, a dan kasnije 2. srpnja u vremenu od 8 do 16 sati vršit će se upisi učenika koji su zadovoljili uvjete upisa, odnosno prešli bodovni prag


I zadarski su osmaši dočekali vrijeme svog prvog donošenja velike životne odluke – odabira srednje škole, smjera u kojem će nastaviti svoje obrazovanje.
Naime, kao što je to uobičajeno, i ove su godine pred svim budućim srednjoškolcima dva ljetna upisna roka te jedan jesenski. Stoga je, kako je skupnim natječajem za srednje škole nedavno objavljeno u dnevnom tisku, prvi upisni krug započeo jučer i to prijavama za upis koje će uslijediti još i danas i to u vremenu od 8 do 16 sati. Razlog je to zbog kojeg ovih dana u svim srednjim školama Zadra i Zadarske županije vladaju gužve popraćene brigom i nervozom samih školaraca, ali i njihovih roditelja.
Objava rezultata prvog upisnog kruga bit će u srijedu 1. srpnja do 14 sati, a dan kasnije 2. srpnja u vremenu od 8 do 16 sati vršit će se upisi učenika koji su zadovoljili uvjete upisa, odnosno prešli bodovni prag. Drugi upisni krug uslijedit će u ponedjeljak 6. srpnja od 8 do 16 sati, a objava rezultata bit će dan kasnije 7. srpnja do 12 sati, dok će se idućeg dana 8. srpnja vršiti upis učenika u vremenu od 8 do 16 sati. Za sve one osmaše koji se iz bilo kojeg razloga ne upišu u srednju školu u vrijeme ljetnog upisnog roka i ove je godine predviđen jesenski upisni rok. Stoga će prijave za upis u jesenskom roku biti moguće obaviti u ponedjeljak 24. kolovoza od 8 do 16 sati, objava rezultata bit će već 25. kolovoza do 12 sati, a dok će se upis učenika vršiti u srijedu 26. kolovoza od 8 do 16 sati te u istom vremenskom razdoblju u četvrtak 27. kolovoza. No, kako doznajemo u Službi za društvene djelatnosti Ureda državne uprave, ovogodišnji upisi u srednje škole donose i svojevrsne izmjene u odnosu na dosadašnje upise, a one se odnose na smanjenje upisne kvote. Naime, kako pojašnjavaju u spomenutoj Službi, sukladno novom pedagoškom standardu od ove je godine smanjen broj učenika po razrednim odjelima. Istaknuto je stoga da je od sada 28 maksimalan broj učenika u jednom razrednom odjelu, a koji je ranije iznosio 30 učenika, dok je na područjima posebne državne skrbi, prema novim odredbama, 24 maksimalan broj učenika.