Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Benedik dolazi, Marinović u prvi sastav

Autor: Viktor Bogut

28.06.2010. 22:00
Benedik dolazi, Marinović u prvi sastav

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Pred kuglačima su posljednji dan prijelaznog roka, a kako stvari stoje, Zadrani bi mogli dobiti veliko pojačanje.
– Pregovori s Benedikom su pri kraju – istaknuo je trener Zadra Šime Mijolović. Boris Benedik je tri sezone igrao za Zadar i u to vrijeme bio je nositelj igre kluba te ključna osoba u proboju Zadra u međunarodni vrh. Od kada je Benedik napustio Zadar, nisu kuglači Šime Mijolovića uspjeli doći do međunarodnog uspjeha. U svakom slučaju, dolazak Benedika bit će velika stvar za zadarske kuglače. Osim Benedika pred stručnim stožerom i Upravom Zadra još su dvije nedoumice. Radi se o mladom Hrvoju Marinoviću i Dušku Milanoviću. Marinović nije bio upitan, već je samo bilo potrebno definirati klauzule ugovora.
– Marinović bi trebao postati član udarne šestorke. Odlično je što smo produžili ugovor s njim jer se radi o jednom od najtalentiranijih mladih hrvatskih igrača. On će zasigurno dobiti veću priliku u idućoj sezoni.
S Benedikom i Marinovićem u prvoj postavi još bi trebali nastupati starosjedioci Luka Ukalović, Mario Baljak, zatim Branislav Bogdanović i Kostadin Manev. Posebno ubojita djeluje četvorka Bogdaović-Manev-Ukalović-Benedik. No, u tom slučaju bi već spomenuti Milanović mogao preseliti na klupu.
– Pregovaramo s njime, ali on bi onda ipak trebao biti zlatna rezerva. Sad valja vidjeti hoćemo li se moći dogovoriti i hoće li on prihvatiti takav rasplet. Imamo još dva dana da moduliramo cijelu momčad – zaključio je Mijolović.