Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na karting stazi u Vrsima vozili najbrži zadarski vozači

Autor: Tomislav Jerak

28.06.2010. 22:00
Na karting stazi u Vrsima vozili najbrži zadarski vozači

Foto: Tomislav JERAK



Ove nedjelje se na karting stazi u Vrsima održala utrka na kronometar u organizaciji Automobilističkog kluba RTZ iz Zadra, na kojoj su se odvijala natjecanja u četiri automobilističke klase. U kategoriji prve klase utrkivali su se automobili do 1200 kubika, u drugoj klasi automobili od 1200 do 1600 kubika, u trećoj automobili od 1600 kubika i više, te u četvrtoj kategoriji samo licencirani vozači.
Utrka se održala na karting stazi dužine 400 metara, a vožnja se vozila pojedinačno u vremenskom trajanju od tri kruga. Bodovalo se na osnovu najboljeg vremena koje su vozači postigli iz dvije utrke vožene u različitom vremenskom razdoblju. Utrka je bila promotivnog i otvorenog tipa, a mogle su se prijaviti sve osobe koje posjeduju važeču vozačku dozvolu „B” kategorije, te svako vozilo koje je tehnički ispravno.
Zaista se moglo vidjeti raznih marki automobila s posebnim preinakama namjenjenim za utrke ovakvog tipa. Utrke su bile nabijene adrenalinom, a vozačke sposobnosti natjecatelja bile su, sudeći po reakciji prisutnih, na visokoj razini. No, pobjednici nisu mogli biti svi, već oni koji su imali najbolji dvoboj s štopericom. U Klasi 1, pobjedio je Toni Lacmanović, drugi je bio Toni Zupčić, a treći Bojan Cinoti. U Klasi 2, pobjednik je bio Natanael Petrov, drugi Vilim Kovač, te treći Toni Perinić. U pretposljednoj Klasi 3, pobjednik je bio Šime Radošević, drugi je bio Mladen Karlovčec, a treći Jure Pedišić. U Klasi licenciranih vozača, pobjednik je bio Darko Jelača, drugi Nikola Rožić, i treći Zdravko Horvat. Pobjednici su dobili pehare napravljene od motornih klipova, što je zaista bilo jedinstveno i rijetko viđeno na ovakvim manifestacijama.
Budući da u Zadarskoj županiji nije postojao niti jedan automobilistički klub, vozači s područja Zadarske županije do nedavno su bili primorani voziti za druge klubove iz drugih županija. Iz tog razloga osnovan je automobilistički klub „RTZ” 20. listopada 2009. godine, da bi se već 23. svibnja 2010. godine dogodilo predstavljanje RTZ-a uz pomoć nekolicine sponzora.
Automobilistički klub RTZ ove godine ima plan održati određen broj utrka u svrhu promidžbe auto-moto sporta na području Zadarske županije, i sa vozačima iz RTZ-a sudjelovati na ostalim automobilističkim natjecanjima na području cijele Hrvatske, a i šire. Sudeći po viđenom, imaju velikog potencijala.