Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Najboljem maturantu nagrada PET CLUB-a

Autor: Katina Vrsaljko

28.06.2010. 22:00
Najboljem maturantu nagrada PET CLUB-a

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Jako sam zadovoljan nagradom, zahvaljujem PET CLUB-u i svim svojim profesorima. Nagradu ću jednim dijelom potrošiti za hranu i ampulu protiv parazita za svog psa Nenu, a ostatak ću donirati azilu za životinje, rekao je velikodušni Šime koji svoj put želi nastaviti na veterinarskom fakultetu
Svečana dodjela svjedodžbi maturantima Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića dodatno je uveličana uručivanjem nagrade veterinarske ljekarne Crvena jabuka Šimi Vučinoviću, najuspješnijem maturantu iz smjera veterinarski tehničar.
Ravnatelj Ivan Paštar ispričao je prisutnima kako je nastala suradnja ljekarne Crvena jabuka, koja djeluje u prostoru PET CLUB-a na Relji, sa Školom Stanka Ožanića.
Poticaj veterini
– Prije dva mjeseca je Nelly Beatović Komadina, direktorica veterinarske ljekarne Crvena jabuka, ponudila nagradu za najuspješnijeg maturanta u smjeru veterinarski tehničar. Ta nagrada nije toliko velika u materijalnoj količini, ali je za nas veća i moćnija od onih koje dijele puno veći subjekti od ove ljekarne, rekao je Paštar, dodavši da je sretan što netko potiče zanimanja koja se uče u ovoj školi, koja će mladi raditi u Hrvatskoj, a ne u drugim zemljama.
– U PET CLUB-u već rade naše dvije bivše učenice, a ljekarna i PET CLUB svoja vrata i dalje ostavljaju otvorena za zapošljavanje naših učenika, što je za nas velika stvar, istaknuo je Paštar.
Beatović Komadina je čestitala svima.
– Uključili smo se u ovu akciju kako bismo pokazali da kao privredni subjekt vrednujemo znanja i vještine naše djece. Nadam se da ćemo zajedno graditi brodove u našoj prekrasnoj zemlji i da ćete svoja znanja utkati u našu zajednicu, rekla je.
Maturanta je veterinarska ljekarna nagradila bonom u vrijednosti od 2.000 kn, a zadnja tri dana su svi prvašići koji su došli u prostor PET CLUB-a mogli dobiti zlatnu ribicu.
Kako je istaknula direktorica, ovim akcijama su, između ostalog, željeli potaknuti i druge subjekte da učine nešto slično.
– Kod nas već rade dvije bivše učenice ove škole i već 16 godina, koliko djelujemo u Zadru, pratimo generacije djece koja se kroz brigu i ljubav za životinje odlučuju baš za ovu struku, rekla je Beatović Komadina.
Šime Vučinović, kojeg je za ovu nagradu jednoglasno izabrao kolektiv od pet doktora veterine, zaista voli i brine za životinje.
– Jako sam zadovoljan nagradom, zahvaljujem PET CLUB-u i svim svojim profesorima. Nagradu ću jednim dijelom potrošiti za hranu i ampulu protiv parazita za svog psa Nenu, a ostatak ću donirati azilu za životinje, rekao je velikodušni Šime koji svoj put želi nastaviti na veterinarskom fakultetu.
Svjedodžba zrelosti
Ravnatelj se obratio i ostalim maturantima koji su uspješno okončali svoj četverogodišnji i trogodišnji srednjoškolski put.
– Ove tri ili četiri godine zajedničkog rada, bez vašeg truda potpomognutog znanjem i htijenjem svih djelatnika ove škole, ne bi dovele do ove točke koju zovemo krajnji račun. Simbolično, ako uspoređujemo prihode i rashode, možemo reći da vi imate pozitivni račun jer je rezultirao svjedožbom zrelosti po koju ste danas došli, obratio se Paštar maturantima.
No, kako je dodao, najvažnije je bilo u njih “ugraditi” odgojnu komponentu.
– Iako vaš školski put uspoređujem s prihodima i rashodima, najvažnije je ono nemjerljivo u materijalnom smislu. Vaš račun ima pozitivnu vrijednost jedino ako smo u vas uspjeli ugraditi onu moralnu komponentu. Ne želim vas obeshrabriti, ali moram reći da život neće uvijek biti lagodan i da će vam, ako budete pošteni, vjerojatno biti još i teže. Ali ja vam svakako sugeriram pravednost jer ćete jedino na taj način biti slobodni, kazao je Paštar.
Potom su razrednici pet razreda različitih smjerova podijelili svjedodžbe svojim učenicima. Sestra Rita Maržić, razrednica 3.d razreda podijelila je svjedodžbe učenicima zanimanja pomoćni cvjećar. Ivo Bajlo podijelio je svjedodžbe svojim učenicima 4.a razreda, poljoprivrednim tehničarima, a Jelena Gulan razredu 4.b, prehrambenim tehničarima. Veterinarskim tehničarima, razredu 4.c svjedodžbe je uručila njihova razrednica Maja Žunić.
Kao i u školama diljem Hrvatske, i u ovoj su imali problema s printanjem svjedodžbi pa se do svečane dodjele, za mješoviti razred 3.e isprintalo samo nekoliko svjedodžbi. Snježana Zubčić, razrednica tog razreda u kojem su zanimanja cvjećara, pekara i mesara, podijelila je tih nekoliko svjedodžbi, dok će ostali svoje primiti naknadno.