Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Slovencu vatra progutala gliser

Autor: Minja Gugić

28.06.2010. 22:00
Slovencu vatra progutala gliser

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Osim glisera, znatno je oštećena jedrilica, gliser i manja brodica koji su bili na vezu u blizini. Očevid je obavljen, ali uzrok požara još se utvrđuje kao i materijalna šteta
Još se sasvim pouzdano ne zna što je uzrokovalo požar koji je buknuo u utorak noću, oko 1.30 sati u uvali Jaz u Bibinjama kada je potpuno izgorio gliser u vlasništvu Slovenca Franca J. (55), dok je znatno oštećena i jedrilica, gliser i manja brodica koji su bili na vezu u blizini “slovenskog” glisera.
Naime, u utorak oko 1.40 sati policajci su zaprimili dojavu o požaru plovila u uvali Jaz u Bibinjama. Odmah nakon dojave na mjesto požara uputili su se zadarski vatrogasci koji su vatru uspjeli obuzdati i ugasiti je za oko tri sata.
Nakon toga, izlaskom na mjesto događaja, policajci su utvrdili kako je u potpunosti izgorio gliser marke “crowline”, slovenskih nacionalnih oznaka, dužine oko pet metara u vlasništvu 55-godišnjeg slovenskog državljanina, a djelomično su izgorjeli gliser i jedrilica.
Tijekom jutra obavljen je i očevid kojim je za sada, utvrđeno da je na gliseru u vlasništvu 33-godišnjeg češkog državljanina izgorio zadnji krmeni dio i tenda, dok je na jedrilici, koja je u vlasništvu hrvatske državljanke (61) u potpunosti izgorio zadnji desni krmeni dio, unutrašnjosti i krovni dio jedrilice.
Gliser slovenskog državljanina koji je u potpunosti izgorio, danas je prevezen  u krug policije, gdje će se, kako su pojasnili u PU zadarskoj nastaviti s obavljanjem očevida radi utvrđivanja uzroka izbijanja požara.
Franc J. je samo kratko izjavio novinarima kako je dobro održavao svoj brod te da je motor bio posve nov. Dodao je kako ne vjeruje da je požar podmetnut, ali ni da ne može pretpostaviti kako se gliser zapalio.U PU zadarskoj još su dodali kako nije isključena ni mogućnost da se uzrok požara utvrdi i vještačenjem stručnjaka. Materijalna šeta također,  još  se zbraja.