Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Biogradski trgovački centar vrijedan 135 milijuna kuna

28.06.2011. 22:00
Biogradski trgovački centar vrijedan 135 milijuna kuna


Želimo ulaz u Biograd na Moru učiniti što ljepšim, zbog toga smo predvidjeli puno zelenila, igrališta za djecu i trg s prvom fontanom u Biogradu na Moru, navodi Eškinja


Bure centar Biograd u koji je  uloženo 18 milijuna eura ili  135 milijuna kuna u četvrtak  ujutro u 10 sati otvara vrata 34  prodavaonice u kojim će raditi  ukupno 160 djelatnika.
Prvog radnog dana u četvrtak Bure centar omogućit će  brojne promotivne cijene i nagradne igre uz mediteranski  ugođaj dalmatinske pisme,  rečeno je na konferenciji za  novinare održanoj u Rudićevom restoranu “Rene” na  katu modernog, ekološki prihvatljivog poslovno-stambenog  kompleksa u Biogradu na Moru čiji je investitor poznati biogradski poduzetnik Darko  Eškinja Bure, odnosno tvrtka  Bure commerce.
Unatoč razdoblju krize i recesije riječ je o najvećoj privatnoj investiciji i u Biogradu  na Moru i u Zadarskoj županiji nakon Domovinskog rata.  Gradnja centra započela je u  mjesecu lipnju 2010. godine, a  završena je u godini u kojoj  tvrtka Bure commerce slavi 20  godina postojanja. Projekt je s  18 milijuna eura na 12 godina  kreditirala Erste banka.
Prvi biogradski trgovački  centar Bure centar posjetiteljima će nuditi prehranu, tekstil,  bijelu tehniku, kućanske potrepštine, ugostiteljstvo, restoran, trgovine dječje opreme  i igračke te dječje igraonice.  Radno vrijeme centra bit će do  22 sata, a nedjeljom do 20 sati.  Kupci će pritom moći koristiti  280 besplatnih parking mjesta  u podzemnoj garaži i 175 parking mjesta na otvorenom.
– Bure nije običan centar,  uloženo je puno truda i sredstava kako bi se posjetitelji  osjećali ugodno. Građani sa  šireg područja Biograda ne  trebaju više putovati prema  Zadru i Šibeniku. Biograd zaslužuje ovakav centar, ponosno  će direktor Bure centra Darko  Eškinja dodajući kako se na  tom cijelom prostoru stvorila  jedna produžena ruka srednjem Jadranu od Zadra do  Šibenika koja će s osiguranim  parkingom pružiti široku lepezu usluga, robe i modernog  stambenog prostora.
Centar “Bure” bruto površine od 24.000 metara četvornih je smješten na ulazu u  Biogradu na Moru na mjestu  nekadašnje Tvornice mreža,  dvjesto do tristo metara od  Jadranske magistrale uz glavnu biogradsku prilaznu prometnicu, na atraktivnoj lokaciji što omogućava jednostavni  pristup iz svih smjerova. U  prvoj fazi izgrađen je poslovni  prostor. Za naknadno otvaranje ostalo je tek tri, četiri  poslovna prostora, među njima i prostor predviđen za banku. Druga faza obuhvaća  stambeni dio s 53 niskoenergetska, moderna stana s velikim terasama i zelenim krovom s gotovo nadnaravnim  pogledom na biogradski kanal, more i otoke. Oko 70  posto stanova je prodano,  useljenje je u mjesecu rujnu.
– Želimo ulaz u Biograd na  Moru učiniti što ljepšim, zbog  toga smo predvidjeli puno zelenila, igrališta za djecu i trg s  prvom fontanom u Biogradu  na Moru, navodi Eškinja i dodaje da su stanovi idealno  rješenje za one koji se žele  riješiti velikih, neugodnih  računa energenata. Stanovi  imaju energetski certifikat  “A+” kojeg može dobiti samo  građevina koja je vrhunski izolirana.
Spektakularno otvorenje  Bure centra za građane je u  četvrtak ujutro, dok je za poslovne partnere i prijatelje, izvođače i dobavljače predviđen  za večeras.