Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

I ove godine zabava uz VAKANZ-u

28.06.2011. 22:00
I ove godine zabava uz VAKANZ-u


Na VAKANZA-i smo svi isti, voda nam je svima do grla. Oni koji dođu imat će što vidjeti – kazao je Gatara


Konac srpnja i  početak kolovoza u Zadru su  već tradicionalno rezervirani  za, kako je organizatori vole  nazvati, najluđu sportsku zabavu u centru najljepšeg grada na Jadranu. Vaterpolski  amaterski kup “antivaterpolista i neplivača” zadarskog  akvatorija četvrtu će godinu  za redom pjeniti more zadarskog kanala. Manifestacija  zamišljena u svrhu promocije  amaterskog sporta, autentičnih sportskih vrijednosti,  čistoće mora i unaprjeđenja  turističke ponude Grada i  Županije ponovno će postati  mamac za brojne zaljubljenike u loptanje na vodi, odnosno za sve one željne dobrog trotjednog provoda. Kao  i do sada, VAK”AN”ZA će  biti spoj neformalnog natjecateljskog druženja i zabavnog programa, a koje su novosti vezane za četvrto izdanje turnira upitali smo Boruta Gataru, prvog čovjeka  organizacije.
– Glavni dio turnira ove će  se godine održati od 25.  srpnja do 12. kolovoza, a kako  će on izgledati uvelike će  ovisiti o upitima koje smo  poslali na nekoliko inozemnih  adresa. Naime, intencija je da  se za vrijeme prva dva tjedna  održi klasičan VAK”AN”ZA  turnir s domaćim predstavnicima, dok bi se u posljednjem tjednu najbolji sastavi  ogledali s inozemnim  momčadima – članovima različitih sportskih društava i  također zaljubljenicima u ovu  vrstu vaterpola. Upite smo  poslali u Grčku, Španjolsku,  Italiju i još nekoliko europskih zemalja. Nadamo se pozitivnim odgovorima i njihovom dolasku, što će dodatno  doprinijeti atraktivnosti turnira – kaže Gatara, od kojeg  saznajemo i da je do sada  nastupe prijavilo osam  momčadi.
– To su uglavnom momčadi  iz Županije, što je odlična  vijest budući da nastupi sastava iz Zadra zasigurno neće  izostati. Do sada smo od  županijskih predstavnika imali samo Iž, pa su ove prijave  dokaz da se VAK”NA”ZA sve  više širi. 
Nastupi inozemnih sastava,  upoznaje nas Gatara, nisu jedina novost. Ove godine Kup  bi trebao imati i paralelno  natjecanje predstavnica  ljepšeg spola.
– Ženski turnir također je  jedna od novosti ovogodišnje  VAKANZA-e. Isto tako, on  će ovisiti o broju prijavljenih  ekipa. Nadamo se da će nastupiti minimalno četiri ekipe  te tako Kup učiniti još zanimljivijim i atraktivnijim.  Ako pak i ne bude dovoljan  broj prijava, potrudit ćemo se  da ljepši spol svakako dobije  svoju priliku.
Što će ponuditi zabavni  program?
– Imat ćemo revijalni predturnir na kojem će snage odmjeriti svi dosadašnji pobjednici, a on će biti održan na  nekim od lokacija izvan Zadra. Trenutačno razmišljamo  o Otocima Ugljanu i Molatu,  o Diklu, Sukošanu… Uglavnom, želja nam je da se utakmice odigraju na različitim  atraktivnim lokacijama te da  tako pridonesu još većoj popularizaciji turnira. Također, i  ove ćemo godine u programu  imati nastupe DJ-eva, brojne  zabave, Eko dana u sklopu  čega će biti organizirano  čišćenje podmorja, radijska  emisija…
Što biste poručili onima  koji su još u nedoumici oko  dolaska na VAKANZA-u?
– Da im i ove godine  jamčimo zabavu: podjednako  uživanje u sportskom i u zabavnom dijelu programa. Na  VAKANZA-i smo svi isti, voda nam je svima do grla. Oni  koji dođu, imat će što vidjeti.


Prijave u tijeku




Prijave za turnir traju do 22. srpnja, kada će održati ždrijeb skupina i parova natjecanja. Mogu se izvršiti pozivom na broj: 095/579-9130 ili putem maila na: [email protected]. Kotizacija za natjecanje iznosi 600 kn po sastavu.