Ljeto s maslinovim uljem u Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
ulje_maslinovo1
Sebastian GOVORČIN
Podršku projektu dali su Zadarska županija, Grad Zadar i TZ Grada Zadra

Projekt "Hrvatska zemlja maslinovog ulja" nastao je  kao odgovor na nedovoljnu promociju i prodaju hrvatskih  maslinovih ulja, a ima za cilj izgradnju imidža Hrvatske kao  zemlje izvrsnih maslinovih ulja, edukaciju stanovništva o ljekovitim svojstvima maslinovog ulja i povećanje prodaje hrvatskih  maslinovih ulja na domaćem i inozemnom tržištu.

Tjedan maslinovog ulja koji se održao u svibnju na splitskim  Prokurativama prva je manifestacija u sklopu projekta Hrvatska  zemlja maslinovog ulja. Nakon Splita, uslijedio je projekt "Ljeto  s maslinovim uljem" koji  uključuje gostovanje u 16 hrvatskih gradova u kojima se kroz  edukativne i zabavne sadržaje  promovira važnost svakodnevnog konzumiranja maslinovog  ulja uz prezentacije najboljih hrvatskih maslinovih ulja. Nakon  Splita, Dubrovnika, Korčule,  Poreča, Pule, Punta i Rijeke  projekt "Ljeto s maslinovim  uljem" održat će se u Zadru 2.  srpnja na Narodnom trgu u vremenu od 11 do 21 sat.

Tvrtka Manufaktura, organizator i pokretač projekta Hrvatska zemlja maslinovog ulja,  odlučili su kroz događanja predstaviti najuspješnije hrvatske  uljare, a u svakom gradu naglasak je upravo na lokalnim  proizvođačima. Ovakvim manifestacijama u ljetnim mjesecima pruža se i dodatna vrijednost  turističkoj ponudi te jedinstvena prilika da se inozemne goste  upozna s kvalitetom hrvatskih ulja i izgradi se prepoznatljivost  hrvatskih maslinovih ulja i za inozemna tržišta.

Prvi inozemni nastup hrvatskih uljara u sklopu ovog projekta  predviđen je za rujan kada će se održati Dani hrvatskih maslinovih ulja u Beogradu. To će biti prilika za hrvatske proizvođače  da plasiraju svoje proizvode na tržište regije koja sve više otkriva  maslinovo ulje.

Projekt "Ljeto s maslinovim uljem" se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog  razvoja i Hrvatske gospodarske komore, a podršku projektu su  dali Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada  Zadra, kao i brojni proizvođači maslinovih ulja poput Zvijezde,  Agrolagune i Brachie. Partner projekta je prva hrvatska oleoteka  Uje koja redovito sudjeluje u manifestacijama u kojima se  promovira maslinovo ulje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno