Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ljeto s maslinovim uljem u Zadru

28.06.2011. 22:00
Ljeto s maslinovim uljem u Zadru


Projekt “Ljeto s maslinovim uljem” održat će se u Zadru 2. srpnja na Narodnom trgu u vremenu od 11 do 21 sat


Projekt “Hrvatska zemlja maslinovog ulja” nastao je  kao odgovor na nedovoljnu promociju i prodaju hrvatskih  maslinovih ulja, a ima za cilj izgradnju imidža Hrvatske kao  zemlje izvrsnih maslinovih ulja, edukaciju stanovništva o ljekovitim svojstvima maslinovog ulja i povećanje prodaje hrvatskih  maslinovih ulja na domaćem i inozemnom tržištu.
Tjedan maslinovog ulja koji se održao u svibnju na splitskim  Prokurativama prva je manifestacija u sklopu projekta Hrvatska  zemlja maslinovog ulja. Nakon Splita, uslijedio je projekt “Ljeto  s maslinovim uljem” koji  uključuje gostovanje u 16 hrvatskih gradova u kojima se kroz  edukativne i zabavne sadržaje  promovira važnost svakodnevnog konzumiranja maslinovog  ulja uz prezentacije najboljih hrvatskih maslinovih ulja. Nakon  Splita, Dubrovnika, Korčule,  Poreča, Pule, Punta i Rijeke  projekt “Ljeto s maslinovim  uljem” održat će se u Zadru 2.  srpnja na Narodnom trgu u vremenu od 11 do 21 sat.
Tvrtka Manufaktura, organizator i pokretač projekta Hrvatska zemlja maslinovog ulja,  odlučili su kroz događanja predstaviti najuspješnije hrvatske  uljare, a u svakom gradu naglasak je upravo na lokalnim  proizvođačima. Ovakvim manifestacijama u ljetnim mjesecima pruža se i dodatna vrijednost  turističkoj ponudi te jedinstvena prilika da se inozemne goste  upozna s kvalitetom hrvatskih ulja i izgradi se prepoznatljivost  hrvatskih maslinovih ulja i za inozemna tržišta.
Prvi inozemni nastup hrvatskih uljara u sklopu ovog projekta  predviđen je za rujan kada će se održati Dani hrvatskih maslinovih ulja u Beogradu. To će biti prilika za hrvatske proizvođače  da plasiraju svoje proizvode na tržište regije koja sve više otkriva  maslinovo ulje.
Projekt “Ljeto s maslinovim uljem” se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog  razvoja i Hrvatske gospodarske komore, a podršku projektu su  dali Zadarska županija, Grad Zadar i Turistička zajednica Grada  Zadra, kao i brojni proizvođači maslinovih ulja poput Zvijezde,  Agrolagune i Brachie. Partner projekta je prva hrvatska oleoteka  Uje koja redovito sudjeluje u manifestacijama u kojima se  promovira maslinovo ulje.