Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Marčić: Sve je to Đekićeva igra

28.06.2011. 22:00
Marčić: Sve je to Đekićeva igra


Na predzadnjoj sjednici Općinskog vijeća Gračac Đekić je prozvao Marčića zbog njegovog odlaska na Bleiburg. Za Marčića je sve to obična igra kojom je načelnik Đekić želio izbjeći neugodna pitanja o ispitivanju USKOK-a


Prvo me načelnik Općine Gračac Goran  Đekić iz redova SDSS-a pokušao proglasiti nesposobnim  za rad. Sada me se napada na  nacionalnoj osnovi, a u budućnosti mogu očekivati fizički napad na mene i moju  obitelj, rekao je HDZ-ov donačelnik Općine Gračac Toni  Marčić na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji koja je  održana u prostorijama  HDZ-a u Zadru.
Marčić je sazvao konferenciju zbog toga što ga je općinski  načelnik na predzadnjoj sjednici Općinskog vijeća prozvao  zbog njegovog odlaska na Bleiburg. Đekić je Marčiću kao  grijeh spočitao stavljanje na internet određenih fotografija s  tog puta, prvenstveno žene sa  slikom poginulog vojnika u crnoj odori, starohrvatskog grba  koji počinje bijelim poljem i  loga udruge Hrvatskih političkih uznika. Podsjetimo da su  nakon toga vijećnici SDSS-a  napustili sjednicu koja je nakon  toga prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Za Marčića je sve  to obična igra kojom je načelnik Đekić želio izbjeći neugodna pitanja o ispitivanju USKOK-a.
– Načelnik je sam priznao da  je bio na razgovoru u USKOK-u te da su mu postavljana pitanja o hotelu Srb,  Ličkoj kući, uređenju stadiona. Mi već duže vrijeme upozoravamo na nezakonitosti u  Općini Gračac zbog čega su  općinski HDZ i grupa  građana podnijeli prijave USKOK-u i Državnom odvjetništvu, kaže Marčić.
Jedna od nelogičnosti jest  što je prema financijskim izvještajima Općine Gračac Komunalnom poduzeću lani isplaćeno 2,2 milijuna kuna, a  Komunalno poduzeće prikazuje samo 1,3 milijuna pa se zbog  toga Marčić pita gdje je nestala  razlika od 900 tisuća kuna.
– U Općini Gračac radna  mjesta se daju bez natječaja,  službeni automobili se koriste  bez evidencije, uzimaju robe  bez provođenja postupka javne nabave. Isto tako se plaćaju  radovi koji nisu izvršeni. Tako  je Komunalnom isplaćeno  60.000 kuna za uređenje okoliša hotela Srb što na kraju nije  napravljeno. Pitanje je zašto je  Općina platila uređenje okoliša hotela koji je dan u najam  i to članu općinskog vijeća iz  redova SDSS-a, kaže Marčić.