Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Spremni štrajkati za travanjsku plaću

28.06.2011. 22:00
Spremni štrajkati za travanjsku plaću


Dugovi se još gomilaju, jer su ostale plaće za travanj, svibanj i uskoro za lipanj, kao i porezi i doprinosi. Radnici su cijelo vrijeme radili kako ne bi izgubili narudžbe i poslove, a cijelo vrijeme čekaju i na prodaju brodogradilišta, kaže Uranija


Radnici Naute  Lamjane nakon nekoliko mjeseci čekanja ovih su dana dobili drugi dio plaće za ožujak.
 – Nakon radničkog štrajka  upozorenja i čekanja, uprava  je odlučila isplatiti drugi dio  plaće za ožujak za 85 radnika.  Treba naglasiti da se dugovi još  gomilaju, jer su ostale plaće za  travanj, svibanj i uskoro za  lipanj, kao i porezi i doprinosi.  Radnici su cijelo vrijeme radili  kako ne bi izgubili narudžbe i  poslove, a cijelo vrijeme čekaju i na prodaju brodogradilišta, rekao je Vedran Uranija,  pravni zastupnik SSSH. Dodao je da su se on i sindikalni  povjerenik Mario Košta dogovorili da će pričekati do 1.  srpnja da vide što će uprava  učiniti s isplatom plaća za travanj te će potom odlučiti o  sindikalnim akcijama.
 – Ako ne isplate plaću za  travanj za nekoliko dana, sigurno ćemo poduzeti neke  sindikalne akcije, bilo da ćemo  organizirati prosvjed, štrajk  upozorenja ili generalni štrajk.  U svakom slučaju, sindikat i  radnici će nešto poduzeti,  najavio je Uranija, dodajući da  trenutačno radi pola radnika,  dok je druga polovina na godišnjem odmoru jer tijekom  ljeta rade smanjenim kapacitetom. Za kraj je zaključio da  su radnici cijelo vrijeme radili i  čekaju prodaju tvrtke novim  vlasnicima za koje se nadaju  da će ispravno voditi tvrtku.