Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Slušamo narodnjake i boli nas k….!”

28.06.2012. 22:00
“Slušamo narodnjake i boli nas k….!”


Mi smo davno priznali da slušamo narodnjake. Nekad je bilo sramota imati mobitel, a sad ga imaju svi, kazao je Shamso69
Turbo punk/folk/wellnes/spa atrakcija Brkovi ponovno je rasturila s lakim notama i žestokim rifovima, a neposredno prije svirke popričali smo s pjevačem kodnog imena Shamso69 koji je istaknuo da mu je organizacija festivala odlična te da turneju ove godine neće imati zbog stalnih poslovnih obveza, a vjerojatno neće dobiti godišnji u isto vrijeme. U bend se napokon vratio bubnjar Šarac, koji je neko vrijeme proveo zatvoren, a sada je sva ekipa ponovno na broju.
– Drago nam je, znaš kako nam je drago. Bili smo kao auto kada mu pukne guma, pa stave onu manju. Ide, ali to nije to. Bubnjari su bili dobri, ali nama je draži on, kazao je Shamso69.
Mlada ekipa je nakon koncerta Brkova pjevala “Samo pijan mogu”. Kako su Brkovi uspjeli preobratiti mlade urbane na lake note?
– To nije čudno. Mi smo davno priznali da slušamo narodnjake. Nekad je bilo sramota imati mobitel, a sad ga imaju svi. Mi smo se otpočetka deklarirali da slušamo narodnjake i boli nas k…. Eto i mladi urbani sad to pjevaju, kaže Shamso69.
Brkovi su u Zadru dosegnuli svojevrsni kultni status, no za razliku od danas, Shamso sa Zadrom ima i loša iskustva.
– Ma, daj. To je bilo davno. To su bile ratne godine, imao sam svoj Renault 4 i došao u Zadar. Otac je htio da upišem neki fakultet, došao sam tu i počeo sam pričati s nekim djevojkama, a napali su me njih četiri ili pet na ulici. Pa samo prvi izlazak je bio da me zaustavljala policija, znaš ono, vadi sve iz džepova. Ovo je jedan od najljepših gradova i sad se tu prema meni malo drukčije odnose, kazao je Shamso69 dodajući kako su ga napali neki ćelavi…
Rekao je i da mu je čudno vidjeti žene kako pjevaju njihove pjesme, a nekoliko pjesama izveli su za Pridragu zbog par klinaca u publici koji su to tražili.