Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dan odluke 16. srpnja

Autor: Roman Morović

28.06.2013. 22:00
Dan odluke 16. srpnja

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Napokon novosti iz FINA-e. Nagodbeno vijeće u sastavu Zdravko Bonić, predsjednik, Tatjana Flanjak Benković i Dijana Šitum, članovi, u postupku predstečajne nagodbe nad dužnikom Košarkaški klub Zadar, donijelo je zaključak da se 16. srpnja u 12 sati, u prostorijama Financijske agencije u Zagrebu, zakazuje ročište za konačno utvrđenje tražbina, nakon čega će se odmah održati i ročište za glasovanje o Planu financijskog restrukturiranja, koji je objavljen na webu.
Na glasovanje se pozivaju svi vjerovnici čije tražbine budu konačno utvrđene na ročištu za utvrđenje tražbina. Razlučni vjerovnici imaju pravo glasa samo ako im je dužnik osobno odgovoran i ako su se odrekli prava na odvojeno namirenje. Razlučni vjerovnici koji se nisu odrekli prava na odvojeno namirenje i vjerovnici na čije tražbine predstečajna nagodba ne djeluje, nemaju pravo glasa.
Vjerovnici mogu glasovati osobno na ročištu ili pisanim putem. Ako vjerovnici, koji glasuju pisanim putem, najkasnije do početka ročišta za glasovanje ne dostave formatizirani obrazac, smatrat će se da su glasovali protiv plana financijskog restrukturiranja, također će se smatrati da su glasovali protiv oni vjerovnici, koji nisu dostavili svoj glas ili nisu glasovali na ročištu te oni koji nisu valjano popunili formatizirani obrazac.
To je dio onoga što stoji u zaključku objavljenom na službenim stranicama FINA-e. Pojednostavljeno, za točno 17 dana znat će se hoće li Predstečajna nagodba KK Zadar uspjeti ili ne. Samim time odbijen je zahtjev Slavka Linića, ministra financija, za prekidom postupka zbog toga što je protiv odgovornih osoba Društva podnesena kaznena prijava.