Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U TN Zaton prvo predstavljanje hrvatskog kampinga u Michelinovu vodiču

Autor: Damir Maričić

28.06.2013. 22:00
U TN Zaton prvo predstavljanje hrvatskog kampinga u Michelinovu vodiču


Talijanski Michelin Travel Partners ima zadovoljstvo najaviti da je postignut sporazum, nakon sajma »Gitando – Ciao Camping Show«, s talijanskom konfederacijom kampista, Confedercampeggio, o izdavanju specijalnih vodiča – dodataka glavnom Michelinovu vodiču na temu kamping destinacija. Prva edicija se odnosi na Hrvatsku u kojoj na 20-ak stranica dominira Zadarska županija sa svojim kampovima i gastrospecifičnostima.
Zadarski je kamping tako na specifičan način ušao u – Michelinov vodič, a kako znamo njihovi su vodiči u mnogo čemu najpoznatiji i najpopularniji u svijetu.
Istaknuto mjesto u ediciji, pa i našem upoznavanju s vodičem ima Turishotelov Zaton, i inače najnagrađivaniji (ADAC BEST, TOP, LEADING CAMPS) hrvatski kamp. Kamp Zaton u svojoj ponudi, kad spominjemo Michelin ima i pet restorana. Inače ovaj važan iskorak i ugovor bitan je za Michelin Travel jer pruža privilegirani odnos sa svim licenciranim i registriranim članovima Confedercampeggia.
Pripremu i tiskanje materijala informativne prirode, koji se distribuira ekskluzivno za članove Confedercampeggio (oko 30 tisuća obitelji i 100 tisuća članova) za Hrvatsku pomogla je i UTKK – Udruga top kamping kvalitete TOP CAMPING HRVATSKA zajedno s Turističkom zajednicom Županije zadarske, koje je zajedno s kampovima u Zadarskoj županiji dala kroz kooperativni marketing plan, značajnu financijsku podršku ovom projektu.
Novi vodič i »Karta – Shema Italija 2013«, sadržavat će u suradnji s Michelinom Italija Travel Partner – pored kampova i sve parkirališne površine za kamperiste (koji pripadaju u krug »Ciao campeggio«), a uređuje se s novijom i privlačanijom grafikom.
Zadatak je ovog specijalnog dodatka Michelinovu vodiču i  izrada novoga turističkog »vodiča« posvećenog posebno kamperistima kako bi saznali više o tome gdje odsjesti u europskim zemljama. No zajednički napor između dvije organizacije nije ograničen samo na medijsku pozornost već i na dovođenje većeg broja kampista i kamperista u suradnji s Michelin Travel Partner na talijanskim sajmovima uz Confedercampeggio. U interesu članova Confedercampeggia  identificirane su određene publikacije u ekskluzivnom vlasništvu Michelin Travel Partner Italije, koje po mišljenju Confedercampeggia, mogu biti korisna za turiste koji putuje kamperom i karavanom, a za koje je MTP odlučio rezervirati posebne cijene za ovu asocijaciju.
Protagonisti ovog uradka sada rade na ECO vodiču i  vikend korisnim alatima za kampiste i kamperiste po pitanju upoznavanja područja i odredišta svojih putovanja putem interneta i svojih online medija.