Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Novak Đoković metaforičnom porukom odgovorio na kritike zbog Adria Toura u Zadru

29.06.2020. 08:36


Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković objavio je u nedjelju, reagirajući na kritike kojima je izložen zbog zaraze koronavirusom na Adria Touru, metaforičnu poruku da “brodovi ne tonu zbog vode koja ih okružuje” već “zbog vode koja uđe u njih” i povuče ih na dno.
Đoković se, poslije egzibicijskog teniskog turnira u Zadru koji je prekinut nakon što je bugarski tenisač Grigor Dimitrov objavio da je zaražen koronavirusom, testirao u Beogradu i objavio da je pozitivan na covid-19, a također i njegova supruga Jelena.
Pojedini profesionalni tenisači i brojni svjetski mediji optužili su organizatore zadarskog turnira i igrače da nisu poštivali mjere socijalne distance, a na meti je prije svih bio teniski broj 1, kojeg se optužuje da svojom pozicijom, kao predsjednik Vijeća igrača na ATP touru, snosi najveću odgovornost.
Nakon niza poruka kojima se prvog tenisača svijeta, po ocjenama u medijima, želi “pribiti na na stup srama”, te uvredljivih grafita ispisanih u Splitu kojim se Đokoviću želi da umre od koronavirusa, on je na svom Instagramu postavio metaforičnu poruku.
“Brodovi ne potonu zbog vode koja ih okružuje, već zbog vode koja uđe u njih. Nemojte dozvoliti da ono što vas okružuje uđe u vas i povuče vas na dno”, napisao je Đoković.
Nakon što je 23. lipnja objavio da je pozitivan na covid-19, Đoković i njegova supruga su u samoizolaciji, a na Instagramu je objavio ispriku i poželio brzo ozdravljenje svim zaraženim tijekom Adria Toura, te najavio medicinsku potporu.
“Ako ste bili na Adria Touru, ili ste bili u blizini nekog od sudionika, molim vas testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, s njima ćemo podijeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Toura je otkazan i ostat ćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Molit ću se za pun oporavak svih”, poručio je Đoković.