Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

OTOČNA POZIVNICA Pašmanske ljepote promovira svjetski poznata ljepotica

29.06.2020. 09:23


Nakon gotovo godinu dana, od toga čak šest mjeseci snimanja, TZO Pašman je objavila novi promotivni film kako bi što bolje predstavili pašmansku općinu kao turističku destinaciju.
– S obzirom na okolnosti u svijetu zbog pandemije koronavirusa te otežanih turističkih kretanja cilj je našim gostima pokazati što sve nudimo, kaže Petra Perinović, direktorica TZO Pašman.
Osnovni cilj brand kampanje je daljnji rast prepoznatljivosti općine Pašman i istoimenog otoka kao atraktivne turističke destinacije bogate ponude, sunca i mora, eno-gastronomije, aktivnog turizma, nautike i kulture.
– Novo vrijeme, nove navike, ali Pašman sve primamljiviji, ugodan, čaroban i zavodljiv. Pašman vas gostoljubivo čeka, poziva Perinović s uvjerenjem kako će s ovim promotivnim videom približiti otok Pašman kao zanimljivu i atraktivnu turističku i izletničku destinaciju.


Prirodne ljepote, mir, osama
Koncept videa je zamišljen na način da predstavlja otok Pašman kao cjelinu i da potakne posjetitelje da se ne zadrže na jednom mjestu kada stignu na otok, već da posjete sve ljepote koje otok Pašman pruža.
– Kao što je i prikazano u videu tu su prirodne ljepote, kultura, zabava, rekreacija i ono što je možda u ovim okolnostima pandemije najvažnije, mir i osama, naglašava Perinović.
»Izazivamo te«, kaže ona, »posjeti Pašman i probudi zaboravljeni dio sebe.«
– Kada smo započeli planiranje nismo dvojili oko toga tko bi trebao prikazati sve te ljepote, Nevena Dujmović Prižmić bila je naš prvi izbor. Nevena je poznati svjetski model, a ujedno dolazi iz Dobropoljane na otoku Pašmanu, ističe Perinović.
Za svoj izniman trud u promociji otoka Pašmana Nevena je 2019. godine dobila i priznanje Općine Pašman.
– Svakako tu je i njezin suprug Saša Prižmić koji je svoju ulogu također izvrsno opravdao, kaže Perinović.


Nevena, ambasadorica Pašmana
Video je sniman u suradnji s REC produkcijom iz Zadra i Filipom Bralom čije komentare prenosimo.
– Snimanje promotivnog spota počeli smo prošlo ljeto, prvenstveno se to odnosilo na snimanje određenih manifestacija koje je Turistička zajednica Općine Pašmana željela prikazati potencijalnim gostima. No, kako Pašman osim prirodnih ljepota ima i svjetski poznatu ljepoticu (Nevenu), prava bi šteta bilo ne iskoristiti takav potencijal. Odmah smo se sjetili svjetski priznatog i nagrađenog spota Hrvatske turističke zajednice »Ambasadori hrvatskog turizma«, te smo željeli Nevenu prikazati kao pravu ambasadoricu Pašmana. S obzirom na to da Nevena ima gust raspored, morali smo se prilagoditi, stoga smo puno improvizirali na terenu, navodi Brala dodajući kako smatra da se uspjelo prikazati »sveobuhvatne turističke proizvode, destinaciju koja je zabavna, koja potiče gosta da upozna tradiciju, da upozna lokalno stanovništvo, istraži kulturno-povijesnu baštinu i konačno destinaciju koja opušta«.