Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Besplatne radne bilježnice za sve zadarske osnovce

29.06.2021. 11:34


Gradonačelnik Branko Dukić održao je radni sastanak s ravnateljima osnovnih škola Grada Zadra. Na sastanku na kojem je sudjelovao i pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić sa suradnicima, bilo je riječi o školskoj godini 2020./2021. i nabavi drugih obrazovnih materijala odnosno radnih bilježnica za iduću školsku 2021./2022.godinu.
– Grad Zadar i ove će, kao i protekle školske godine, u cjelokupnom iznosu financirati nabavku drugih obrazovnih materijala za sve učenike osnovnih škola. S obzirom da Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurava besplatne udžbenike za sve osnovce na razini cijele države, Grad Zadar i ove je godine u gradskom proračunu osigurao sredstva za kupnju radnih bilježnica za učenike škola kojima je Grad osnivač te za učenike Privatne osnovne škole Nova i učenike Katoličke osnovne škole Ivo Mašina, najavio je gradonačelnik Dukić podsjetivši kako je osnovno školovanje je obavezno, te kako su Gradu svi učenici jednako važni, dakle i oni koji pohađaju škole kojima Grad nije direktni osnivač.
– Ovu mjeru provodimo već treću godinu za redom kako bi roditeljima smanjili troškove koje imaju na početku svake nove školske godine, a reagirali smo odmah kada je odlučeno kako će se kupnja udžbenika financirati iz državnog proračuna. Samo za nabavu drugih obrazovnih materijala u Proračunu za 2021.godinu osigurali smo 2.450.000 kuna kao i prošle godine. Želimo da učenici prvi dan škole imaju sve potrebno na svojim klupama, kazao je na sastanku prvi čovjek Grada.
Na sastanku je istaknuto kako će sve osnovne škole u gradu Zadru tijekom ljetnih praznika provesti postupke javne nabave kako bi na početku nastavne godine učenike na školskim klupama, pored udžbenika, dočekale i nove radne bilježnice. Također, gradonačelnik i ravnatelji izrazili su zadovoljstvo ukupnom situacijom u školama obzirom na koronakrizu. Istaknuli su kako je ova nastavna godina uspješno apsolvirana uz želju svih da se situacija u budućnosti stabilizira i pandemija okonča.