Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bujan: Uložili smo prigovor i idemo na arbitražu

29.06.2021. 08:00


»Odbijenicom« od strane Hrvatskog košarkaškog saveza završila je priča o žalbi koju je KK Zadar uputio nadležnim tijelima nakon utakmice kadetskog prvenstva protiv Bosca. Točnije, prvi dio priče. Podsjetimo, Zadrani su u osmini finala poraženi od zagrebačkog sastava rezultatom 94:86, no klub s Višnjika je odmah po završetku susreta uputio žalbu jer je za domaći sastav nastupio Leon Šljivarić koji nije smio biti registriran.
– HKS je odbio žalbu i poslao nam obrazloženje s kojim se ne slažemo pa je KK Zadar uložio prigovor na njihovu odluku i sada idemo na arbitražu. Ruku na srce, sve su to njihova tijela i pitanje je hoće li konačna odluka ići u našu korist, ali nekoliko advokata nam je reklo da smo s pravne strane u potpunosti u pravu. Horizontalni prijelazni rok dozvoljava registraciju dvojice igrača i netko u HKS-u treba prekontrolirati tko ima, a tko nema pravo nastupa. Pogreška je evidentna, a Bosco je na kraju registrirao čak četvoricu novih igrača, s time što su jednog »provukli« jer je dečko iz potresom pogođene Petrinje. Oni su sada počeli »muljati« da je županijski savez jedno, a HKS drugo i slične stvari koje nemaju logike – kazao je koordinator omladinskog pogona KK Zadar Tihomir Bujan.


Dvije liste
Kakva god bila konačna odluka, mladim košarkašima Zadra ona neće pomoći u sportskom smislu. Kadetska završnica je počela jučer, a Bosco je izborio plasman u polufinale uvjerljivo svladavši zagrebački Dinamo s 97:51. Šljivarić je ponovno bio ponajbolji u pobjedničkim redovima ubacivši 23 poena, no prema informacijama s kojima raspolažemo i Dinamo će uložiti žalbu zbog njegove registracije. Da je u čitavoj priči nešto čudno potvrđuje i podatak da su u prošli četvrtak poslane dvije liste s igračima koji imaju pravo nastupa. Prva je stigla nešto manje od četiri sata prije početka susreta, dok je druga došla 30 minuta uoči sudačkog podbacivanja, u trenucima kada su igrači već bili u dvorani, zbog čega je početak utakmice kasnio.
– Odugovlačilo se s ovjerom liste igrača koji imaju pravo nastupa. Susret je trebao početi u 16 sati, a Savez je tek u 12:15 poslao listu i na njoj je Šljivarićevo ime bilo precrtano, da bi neposredno pred početak utakmice, oko 15:30, stigla je nova lista na kojoj se Šljivarić ipak našao, dok je precrtan jedan drugi igrač. Mi smo se na to pobunili jer se ne mogu u tako kratkom roku mijenjati odluke i križati igrači kako kome paše – pojasnio je Bujan.


Završena sezona
Ipak, sa Šljivarićem ili bez njega, poraz Zadra bio je iznenađenje za mnoge. Rezultat u omladinskom pogonu momčadi s Višnjika nije u prvom planu, no ipak se očekivao plasman na završni turnir.
– Bosco je dobra momčad s tri-četiri vrlo dobra igrača. Akceleranti su, ali ta fizička premoć u kadetskom uzrastu puno znači. Šljivarić nam je ubacio 18 poena, a mi smo minutu prije kraja bili na minus četiri i imali egal-utakmicu. Domaćini su se u jednom trenutku odlijepili, ali smo stigli zaostatak i susret je bio otvoren do samoga kraja – rekao je Bujan.
Kako god priča završila i tko god bio u pravu, kadeti Zadra su završili skraćenu i covidom uneređenu sezonu te se u narednim mjesecima okreću individualnom radu kako bi ispravili pokazane nedostatke i što je moguće spremniji dočekali jesen. Svi se nadaju, ovaj put s krovom nad glavom.